Γάμος και χαρά για πασίγνωστο βουλευτή της ΝΔ - Πάντρεψε την κόρη του στην Κοζάνη

Το ζευγάρι ήταν χρόνια μαζί...

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Γάμος και χαρά για πασίγνωστο βουλευτή της ΝΔ - Πάντρεψε την κόρη του στην Κοζάνη

Την χαρά να δει την κόρη του να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας είχε ο γνωστός βουλευτής της Νεάς Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης. Η Εύη Αμανατίδου, η οποία εργάζεται ως οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων, παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό της, πολιτικό μηχανικό στο επάγγελμα, Αλέξανδρο Βαντσιώτη, το απόγευμα του Σαββάτου 16/7, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην Κοζάνη.

Είναι ο δεύτερος γάμος για παιδί πολιτικού το τελευταίο διάστημα, αφού πρόσφατα παντρεύτηκε και η κόρη του Μαρδά, πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυβέλη, με τον αγαπημένο της διεθνή ποδοσφαιριστή Δημήτρη Πέλκα. Ο γάμος έγινε στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα το γλέντι έντυσε μουσικά ο αγαπημένος τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης.

Οι λεπτομέρειες για το γάμο της Εύης Αμανατίδου

Στη γαμήλια τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ενώ ακολούθησε η υπέροχη γαμήλια δεξίωση, σε κτήμα του Βελβεντού. Κουμπάρα των νεονύμφων ήταν η δικηγόρος και νομική σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Λιάνα Μπηίνα.

H σελίδα kozanimedia ανέβασε πλούσιο υλικό από την ημέρα χαράς.

Ποιος είναι ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης

Γεννήθηκε στη Μεσιανή Κοζάνης από γονείς αγρότες, τον Ισαάκ και την Ευδοκία. Είναι παντρεμένος με τη Ζωή Γκερεχτέ και έχει μία κόρη, την Ευδοκία.

Αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Κοζάνης και αφού σπούδασε Γεωπονία, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επέστρεψε στην Κοζάνη.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Στρατηγικό Management (MBA). Από το 1986 εργάζεται στην Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ, στην αρχή σαν Γεωπόνος. Το 1993 έγινε Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ, μιας εταιρείας που, για περισσότερα από 30 χρόνια, αποτελεί έναν χρήσιμο διεπιστημονικό μηχανισμό για τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την επιχειρηματική και την ακαδημαϊκή κοινότητα, σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και καταξιώθηκε με το έργο της.

Συμμετείχε σε πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων που είχαν ως αντικείμενο την βέλτιστη διαχείριση και λειτουργία φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και των Επιχειρήσεων.

Για περισσότερα από 30 χρόνια συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση πληθώρας συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους, με έμφαση στην προστασία και ανάδειξη του Περιβάλλοντος, στην αναζωογόνηση της Υπαίθρου, στην στήριξη της Επιχειρηματικότητας, της Καινοτομίας και της Εξωστρέφειας και στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Συμμετέχει σε Συμβούλια Φορέων, Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας Εθνικού, Περιφερειακού και τοπικού χαρακτήρα που στοχεύουν στην προώθηση της ολοκληρωμένης ανάπτυξης και ειδικότερα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.

Μέλος και Συντονιστής Εθνικών Δικτύων με στόχο τη διάχυση της γνώσης, της τεχνολογίας και των καλών πρακτικών. Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου LEADER (Δίκτυο Φορέων Αγροτικής Ανάπτυξης) από το 1991 έως το 2018 ενώ για διάστημα, τριών περίπου ετών, το Ελληνικό Δίκτυο αναλαμβάνει και την Προεδρία του Πανευρωπαϊκού δικτύου των Αναπτυξιακών Εταιρειών – Φορέων ανάπτυξης της υπαίθρου. Συντονιστής της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών (HEL.A.D.A.).

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Κοζάνης με τη Νέα Δημοκρατία.