Πολύ δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Τσαλίκη και τον αδερφό του

Το βίντεο που δημοσίευσε και η δημόσια έκκλησή του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πολύ δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Τσαλίκη και τον αδερφό του

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες με την φωτιά στην Πεντέλη και σε όλες τις γύρω περιοχές. Οι φλόγες έχουν κάψει πολλά στρέμματα γης αλλά δυστυχώς και αρκετά σπίτια. Ο Γιώργος Τσαλίκης, τρομοκρατημένος με όσα συμβαίνουν αποκάλυψε μέσα από τα social media τις ώρες αγωνίας που ζει ο αδερφός του Παναγιώτης, ο οποίος μένει με την οικογένειά του στο Ντράφι.

Δύσκολες ώρες για τον αδερφό του Γιώργου Τσαλίκη λόγω της πυρκαγιάς

«Πώς το κάνετε αυτό; Πώς καίτε μωρέ τα δάση; Πώς καίτε τους ανθρώπους; Πώς καίτε τις περιουσίες τους; Πώς το κάνετε αυτό; Πώς; Εγκληματίες. Το σπίτι του αδερφού μου είναι 200 μέτρα από τη φωτιά, όλος ο κόσμος έξω με τα λάστιχα, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σώμα με σώμα. Πώς μπορείτε και κοιμάστε; Που πάτε και βάζετε φωτιές; Πώς; Πώς μπορείτε και κοιμάστε;

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν. Τώρα μίλησα με τον αδερφό μου, δεν έχουν ρεύμα εννοείται. Άρα θα μείνουν και τα κινητά τους από μπαταρίες. Μου έστειλε «η φωτιά είναι από πάνω μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής.

Αμέσως μετά, δημοσίευσε ένα νέο βίντεο και αποκάλυψε ότι ο αδερφός του εκκένωσε το σπίτι του με εντολή της αστυνομίας.

«Ελπίζω να μην υπάρξουν θύματα σε ανθρώπους και ζωάκια και να σωθούν τα σπίτια», συμπλήρωσε ο Γιώργος Τσαλίκης.

Η δημόσια έκκληση του Γιάννη Κότσιρα για τις φωτιές

Εφιαλτικές είναι οι τελευταίες ώρες στην Πεντέλη μετά από την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7) καθώς μέχρι στιγμής οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Από την άλλη, ο Γιάννης Κότσιρας είναι ένας από τους ανθρώπους που μένει στην Πεντέλη με αποτέλεσμα πριν από λίγες ώρες μέσα από το Facebook αναφέρθηκε για τις δύσκολες ώρες που βιώνει ενώ από την άλλη δεν δίστασε να κάνει θερμή παράκληση.

«Η φωτιά στην περιοχή μας είναι δύσκολη. Εδώ και τρεις ημέρες επικρατούν πολύ δυνατοί άνεμοι με έντονους στροβιλισμούς και ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. Η Πυροσβεστική υπηρεσία αγωνίζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει αλλά από προσωπική πείρα δεν μαζεύεται αυτή η φωτιά.

Θα χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές και να είμαστε όλοι σε επιφυλακή το βράδυ. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θερμή παράκληση. Όσοι χρειαστεί να φύγετε από τα σπίτια σας μην αφήσετε τα ζώα σας δεμένα. Ή πάρτε τα μαζί σας ή αφήστε τα ελεύθερα».