Βυθισμένος στο πένθος ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Έχασε αγαπημένο του πρόσωπο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Βυθισμένος στο πένθος ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Πολύ δύσκολες είναι οι τελευταίες μέρες για τον Ρένο Χαραλαμπίδη, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του. Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης πέθανε την Κυριακή 17 Ιουλίου σε ηλικία 93 ετών.

Πέθανε ο πατέρας του Ρένου Χαραλαμπίδη

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.gr, οι γονείς του ηθοποιού, Γιάννης και Ευαγγελία, έμεναν στην Αθήνα, όμως ο Ρένος Χαραλαμπίδης φρόντιζε να κάνει πράξη την επιθυμία τους, να περνούν το καλοκαίρι στη γενέτειρά τους, το Σπήλαιο Τριγώνου. Αυτό γινόταν κάθε καλοκαίρι, ακόμη και τα τελευταία χρόνια, που λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους, δεν ήταν εύκολο.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης έχει δηλώσει πολλές φορές περήφανος για τους γονείς του, αναφέροντας μεταξύ άλλων σε συνεντεύξεις του. “Είμαι ο περήφανος γιος μιας καθαρίστριας και ενός κηπουρού και το λέω για τότε που είπαν -όταν μπήκα στην πολιτική – ότι είμαι από πλούσια οικογένεια.

Οι γονείς μου ήταν 14 χρόνια παντρεμένοι δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί, ο πατέρας μου ήταν αγρότης και πεταλωτής. Πήγαν στη Γερμανία ως μετανάστες. Δεν τα κατάφεραν ούτε εκεί με τους Γερμανούς γιατρούς να κάνουν παιδί. Γύρισαν Ελλάδα. Η μητέρα μου 32 χρονών. Της είπαν δεν πρόκειται να κάνεις παιδί. Η μητέρα μου ήταν καθαρίστρια. Οι φίλες της μητέρας μου της είπαν για την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.

Πέθανε ο πατέρας του Ρένου Χαραλαμπίδη

Πήγε στο μοναστήρι και έκανε τάμα. Ένα τάμα μεγάλης ψυχικής οδύνης. Δεν έπιασε πάλι παιδί. Ώσπου ξαφνικά η μαμά μου άρχισε να φουσκώνει. Της είπαν δεν είσαι έγκυος. Όταν κατάλαβαν τελικά ότι είναι έγκυος, οι γιατροί τα έχασαν. Γεννήθηκα με καισαρική. Η μητέρα μου πιστεύει ότι γεννήθηκα έτσι για να μην πουν ότι είμαι υιοθετημένος”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voreasmagazine, η κηδεία του Γιάννη Χαραλαμπίδη έγινε την Τρίτη στου Ζωγράφου, στην Αθήνα, ενώ ο ηθοποιός πρόσφατα είχε μιλήσει και για την απώλεια μιας συναδέλφου του.

«Μου είπε να πάω σε γηροκομείο...»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο άλλος» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιλογή του να μείνει μόνος του στη ζωή αποκαλύπτοντας, πως η μητέρα του, του ζήτησε να μαζέψει λεφτά για να πάει σε γηροκομείο όταν γεράσει.

Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν έχει παντρευτεί και όπως αποκάλυψε, αισθάνεται άνετα με αυτή του την επιλογή ωστόσο δεν θα το συνιστούσε σε κανέναν.

«Δεν έχω φτάσει ποτέ κοντά στον γάμο. Γνωριζόμαστε με τους γονείς μας μέχρι το τέλος. Ο πατέρας μου δε με έχει δει ποτέ 50 χρονών, όπως και εγώ πρώτη φορά τον βλέπω 90. Είμαι μοναχοπαίδι. Η μητέρα μου, που είναι 83, μου έδωσε μια συμβουλή.

«Ρένο μου έχουμε καταλάβει πια τι παιδί έχουμε κάνει. Θέλω μόνο μια χάρη να μου κάνεις για να είμαι ήσυχη όταν πεθάνω. Θα βάζεις λίγα λεφτά σε ένα γηροκομείο για να ξέρουμε ότι έχεις να πας κάπου στα γεράματα και κάνε ό,τι θέλεις» . Αυτό μου είπε. Αν πας σε γηροκομείο θα δεις ανθρώπους που κάνανε παιδιά και οικογένεια και είναι εκεί.

Κανείς δεν ξέρει το μέλλον του. Ένα στοιχείο ωριμότητας στον άνθρωπο είναι να ξέρει ότι οι επιλογές πληρώνονται. Αποφάσισα να ζήσω ελεύθερος. Αυτό έχει ένα κόστος το οποίο μάλλον θα πληρωθεί όταν θα φτάσω στα γεράματα. Θα πληρωθεί. Κάτσε να ζω μέχρι τότε. Αυτό αποφάσισα για εμένα. Δεν το συστήνω. Η μοναξιά είναι σκληρή παρέα, αλλά σε οδηγεί και σε μονοπάτια φιλοσοφίας. Βέβαια έχει και δύο μικρά δώρα, που είναι η γαλήνη και η ελευθερία. Αλλά είναι η πιο σκληρή παρέα…», είπε χαρακτηριστικά.