«Αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές έως...» - "Καταπέλτης" ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τις φωτιές

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές έως...» -

Κρίσιμες χώρες βιώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Αττική, καθώς μετρά τις πληγές της από άλλη μία πύρινη λαίλαπα, αυτή τη φορά στην Πεντέλη και τις τριγύρω περιοχές όπου η φωτιά δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά της. Για την κατάσταση που επικρατεί, μίλησε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κατακεραυνώνοντας την κατάσταση και "απαιτώντας" να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό (δείτε εδώ τα μέτρα για τους πυρόπληκτους).

Όσα ανέφερε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

«Από την Τρίτη το απόγευμα, μαζί με τον ουρανό της Πεντέλης που μαύρισε από τον πυκνό καπνό, μαύρισε και η ψυχή μας. Για μία ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές. Μία από τις ομορφότερες περιοχές της Αττικής -αλλά και πνεύμονας οξυγόνου για την πρωτεύουσα- παραδόθηκε στις φλόγες ενώ σπίτια αλλά και επιχειρήσεις καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η σκέψη μας είναι στους συνανθρώπους μας που πρέπει να ξαναστήσουν τη ζωή τους από την αρχή. Αυτό που μπορούμε να πούμε εμείς ως Επιμελητήριο αυτή τη δύσκολη ώρα είναι ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα σταθεί δίπλα σε κάθε επιχείρηση- μέλος του που έχει πληγεί, με πραγματογνώμονες που θα

καταγράψουν τις ζημιές αλλά και με οικονομική στήριξη, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιστάσεις. Έτσι θα δηλώσουμε ακόμα μία φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στην τοπική κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα.

Είναι τραγικό να θεωρούμε περίπου ως δεδομένο ότι κάθε χρόνο θα γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων δραματικών καταστάσεων. Μία μεγάλη πυρκαγιά προκαλεί τεράστια προβλήματα στην τοπική κοινωνία αλλά επηρεάζει αρνητικά όλη τη χώρα γιατί έχει περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες.

Μετά από μία πυρκαγιά αλλάζει το μικροκλίμα της περιοχής που έχει πληγεί ενώ ακολουθούν συνήθως πλημμύρες. Και οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να παραδίδονται στις φλόγες, για πάρα πολύ καιρό προσπαθούν να ανακάμψουν. Αποτελεί λοιπόν εθνική ανάγκη να εργαστούμε όλοι για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη.»

Καρέ - Καρέ το βίντεο ντοκουμέντο από τον εμπρησμό - Ύποπτος ένας μαυροφορεμένος άνδρας

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 19/7) στο Νταού Πεντέλης καθώς η Πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και εθελοντές έδωσαν "μάχη" με τις φλόγες για δυο συνεχόμενες ημέρες.

Ωστόσο, την Πέμπτη (21/7) βγήκε στο φως της επιφάνειας από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο εμπρησμός που έγινε στα Σπάτα, την ίδια ώρα που υπήρχε ένα ενεργό μέτωπο στην Πεντέλη.

Όπως θα δείτε παρακάτω, φαίνεται ένας μαυροφορεμένος άνδρας όπου με γρήγορες κινήσεις περνά το δρόμο, σκύβει και διακρίνεται να κρύβεται πίσω από ένα δέντρο και στη συνέχεια να φεύγει βιαστικά.