«Πριν από τέσσερα χρόνια...» - Η συγκινητική ανάρτηση του Ηλία Ψινάκη για την επέτειο από τον απώλεια του φίλου του, Μάνου Ελευθερίου

Κορυφαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος!

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Πριν από τέσσερα χρόνια...» - Η συγκινητική ανάρτηση του Ηλία Ψινάκη για την επέτειο από τον απώλεια του φίλου του, Μάνου Ελευθερίου

Σαν σήμερα, 22/7, έφυγε από τη ζωή πριν τέσσερα χρόνια ο Μάνος Ελευθερίου, ένας σπουδαίος άνθρωπος με τεράστια προσφορά στην Λογοτεχνία. Υπήρξε κορυφαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος.

Ο Ηλίας Ψινάκης ανήμερα της επετείου των τεσσάρων χρόνων από τον θάνατο του αγαπημένου του φίλου δημοσίευσε μία κοινή τους φωτογραφία με μία ιδιαίτερα συγκινητική λεζάντα για να τιμήσει τη μνήμη του.

Η ανάρτηση του Ηλία Ψινάκη για τον Μάνο Ελευθερίου

«Πριν από τέσσερα χρόνια τέτοια μέρα έχασα έναν καλό μου φίλο. Τον Μάνο Ελευθερίου. Ο χρόνος αντί να μου απαλύνει το κενό το κάνει μεγαλύτερο… Μου λείπεις πολύ αγαπημένε μου φίλε…» έγραψε η λεζάντα του ποστ του Ηλία Ψινάκη.

Ψινάκης για την επέτειο 4 χρόνων από θάνατο Μάνου Ελευθερίου

Η ανακοίνωση από τις εκδόσεις για τον ποιητή

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αποχαιρετούν με οδύνη τον αγαπημένο φίλο, τον σπουδαίο ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου, αυτόν τον σπάνιο και φωτισμένο άνθρωπο που έφυγε από κοντά μας τα ξημερώματα της Κυριακής από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 80 ετών. Το πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας είναι πλέον από τα ξημερώματα της Κυριακής δραματικά φτωχότερο.

Η ανάερη φιγούρα του Μάνου δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Κίνησε για άλλους τόπους, που τόσο πολύ αγάπησε μέσα από τα γραπτά του. Το έργο του όμως θα παραμείνει ζωντανό, όπως και οι αναμνήσεις μας από εκείνον. Θα θυμόμαστε την καλοσύνη του, την ευγένεια και το ήθος του, τη δωρική μορφή του, τη σεμνότητα και τη γενναιοδωρία του και θα τα διαφυλάξουμε ως πολύτιμη σκευή για την υπόλοιπη ζωή μας.

Το λεπτό χιούμορ, τα πειράγματα και ο αυτοσαρκασμός του, οι ιστορίες του και τα ανέκδοτά του, από το πιο καθημερινό μέχρι το πιο πνευματώδες, οι εβδομαδιαίες επισκέψεις του στα γραφεία μας στην Ιπποκράτους, θα μας λείψουν. Μόνη παρηγοριά η τύχη μας να τον γνωρίσουμε και η πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει απλόχερα πίσω του. Μάνο, θα μας συντροφεύεις για πάντα.