Ραγδαίες εξελίξεις με την Eurovision 2023 - Η επίσημη ανακοίνωση της EBU

Δεν θα γίνει στην Ουκρανία αλλά...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ραγδαίες εξελίξεις με την Eurovision 2023 - Η επίσημη ανακοίνωση της EBU

"Πονοκέφαλο" είχε προκαλέσει η Eurovision 2023, καθώς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην εν λόγω χώρα ο μουσικός διαγωνισμός. Μπορεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ονειρευόταν αυτή την στιγμή στην Μαριούπολη, ωστόσο δεν το όνειρο δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Μπορεί οι Kalush Orchestra να κέρδισαν και να βγήκαν πρώτοι στην ψηφοφορία, ωστόσο, άλλη ώρα θα χαρεί τις ημέρες της Eurovision.

Σε αυτή την χώρα θα γίνει η Eurovision 2023

Η EBU ανακοίνωσε σήμερα 25.07 ότι η Eurovision του 2023 δεν θα γίνει στην Ουκρανία αλλά στη Βρετανία, τη χώρα που ήρθε δεύτερη στο Τορίνο.

Ποιοι είναι οι Kalush Orchestra που κέρδισαν φέτος την Eurovision 2022

Το αστρονομικό ποσό που συγκέντρωσαν από την πώληση του τροπαίου οι Kalush Orchestra

Το γνωστό πλέον συγκρότημα προχώρησε σε δημοπρασία μέσω Facebook του μικροφώνου που κέρδισαν στη Eurovision με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης Σέρχι Πρίτουλα. Κατάφεραν δε να συγκεντρώσουν το αστρονομικό ποσό των 900.000 δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα θα αγοραστούν για την αγορά του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2.Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου, όπως δήλωσε ο Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.

H συγκεκριμένη ευεργεσία αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας καθώς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν καταιγισμό πυρών βαρέως πυροβολικού, καθώς απέκρουαν τις προσπάθειες της Ρωσίας για την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης που ελέγχει ακόμη η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ.