Μπήκε από την πίσω πόρτα ο Πέτρος Φιλιππίδης στο δικαστήριο μετά την φραστική επίθεση που δέχτηκε

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μπήκε από την πίσω πόρτα ο Πέτρος Φιλιππίδης στο δικαστήριο μετά την φραστική επίθεση που δέχτηκε

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε και σήμερα (29/7) ωστόσο, ο γνωστός ηθοποιός επέλεξε να μπει από την πίσω πόρτα ύστερα από την φραστική επίθεση που δέχτηκε εχθές (28/7) από έναν άνδρα την ώρα που έφτανε στο δικαστήριο.

Ο λόγος που ο Πέτρος Φιλιππίδης επέλεξε να μπει από την πίσω πόρτα έξω από τα δικαστήρια

Έξω από τα δικαστήρια ο Πέτρος Φιλιππίδης

Μάλιστα, ο ίδιος άνδρας είχε φωνάξει δυνατά «Αυτό που έκανες στη γυναίκα μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Αληταρά! Μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς».

Μάλιστα, ήταν και σήμερα έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καθώς ο γνωστός ηθοποιός δικάζεται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες. Να τονίσουμε πως στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται και σήμερα η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

''Τη στρίμωξε, ανέβηκε πάνω της και...'' - Συγκλονίζει και ο δεύτερος μάρτυρας

Συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη 28/7 η Δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, με την κατάθεση ενός νέου μάρτυρα, που υπήρξε σύντροφος του δεύτερου φερόμενου ως θύματος, την περίοδο που καταγγέλλει ότι αποπειράθηκε να την βιάσει ο ηθοποιός. Οι περιγραφές του ήταν ανατριχιαστικές, ενώ ανέφερε ότι στην προσπάθεια της κοπέλας να ξεφύγει, έπεσε και απέκτησε σημάδια στα πόδια.

Είχε προηγηθεί πριν από δύο μέρες η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα που που ήρθε προς στήριξη της γυναίκας που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό. Οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε ήταν επίσης συγκλονιστικές, ωστόσο δέχτηκε και κάποιες δύσκολες ερωτήσεις από την Έδρα καθώς φαίνεται να υπάρχουν αντιφάσεις ανάμεσα σε αυτήν και σε παλαιότερες καταθέσεις της κοπέλας.

Όπως είπε στο Δικαστήριο, η πρώην σύντροφός του, παραδέχτηκε ότι ο ηθοποιός αποπειράθηκε να την βιάσει με καθυστέρηση δύο χρόνων.

«Μου είπε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει. Μου περιέγραψε ότι την στρίμωξε και ανέβηκε πάνω της και της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε».

Τον λόγο έλαβε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος έθεσε κάποιες ερωτήσεις:

-Μ. Δημητρακόπουλος: Το 2012 της προτείνατε να πάει σε εισαγγελέα;

-Μάρτυρας: Τη ρώτησα γιατί δεν το κατήγγειλε και της είπα να πάει έστω και τότε να το καταγγείλει. Μου είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί φοβάται ότι θα έχει πολλά εμπόδια.

-Μ. Δημητρακόπουλος: Τι φοβόταν; Έχουμε δημοκρατία και δικαστήρια. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός που λένε όλες και ξαφνικά όλοι οι φόβοι έφυγαν με τη Μπεκατώρου το 2021;

-Μάρτυρας: Αν ρωτάτε εμένα, κατανοώ το φόβο που είχε. Εγώ όντας έξω από το χορό, θα πήγαινα να το καταγγείλω. Αλλά δεν είμαι η καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν άκουσε την περιγραφή της καταγγέλλουσας, "έπεσε από τα σύννεφα" και συνέχισε:

«Ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ κάτι τέτοιο. Η πρώην σύντροφος μου, μόλις επρόκειτο να ξεκινήσει η συνεργασία με τον Φιλιππίδη, ήταν ενθουσιασμένη, γνωρίζοντας ότι είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο και θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία, θα ήταν ένα πολύ καλό στοιχείο για το βιογραφικό της».