«Λέω στο κοινό ότι έχω δύο κόρες, αλλά...» - Ο Λάμπρος Φισφής εξομολογείται για την οικογένειά του

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Λέω στο κοινό ότι έχω δύο κόρες, αλλά...» - Ο Λάμπρος Φισφής εξομολογείται για την οικογένειά του

Ο Λάμπρος Φισφής είναι ένας από τους πιο πετυχημένους κωμικούς στην Ελλάδα και, μάλιστα, ήταν και από τους πρώτους που μπήκαν στον χώρο του stand up. Ο ίδιος έχει επεκταθεί και στην τηλεόραση με διάφορες ψυχαγωγικές εκπομπές, ενώ η τεέυταία του προσπάθεια φαίνεται πως άρεσε στο κοινό, παίρνοντας το πράσινο φως για να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν.

Πρόσφατα, λοιπόν, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Real και μίλησε για το πόσο τον έχει βοηθήσει η παρουσία του στο τηλεοπτικό γυαλί, για την ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και για την επίδραση που έχουν τα παιδιά του στα κείμενα που γράφει κάθε φορά.

Οι δηλώσεις του Λάμπρου Φισφή

Η τηλεόραση βοηθά με κάποιον τρόπο τις παραστάσεις σας;

Σίγουρα η τηλεόραση είναι ένα μέσο προβολής. Σε βλέπει ό κόσμος στην τηλεόραση και, αν του αρέσεις, μπορεί να επιλέξει να έρθει να σε δει και στο θέατρο.

Το θέατρο όμως θέλει και μια συστηματική δουλειά για να κρατήσεις το κοινό σου. Να παραδίδεις πάντα καλές παραστάσεις, να πηγαίνεις κάθε χρόνο πάνω-κάτω την Ελλάδα με περιοδείες να πηγαίνεις εσύ στον κόσμο και να του δείχνεις τη δουλειά σου.

Είστε από τους πρώτους Έλληνες stand up κωμικούς. Πλέον υπάρχουν πάρα πολλοί που ασχολούνται με αυτό και δραστηριοποιούνται και στα social media. Πιστεύετε πως έχει ενδιαφέρον;

Δεν υπάρχει stand up comedy μέσα από τα social media. To stand up comedy γίνεται σε καφέ, σε μπαρ, σε θέατρα, γενικά οπουδήποτε μπορεί να βρεις ζωντανό κοινό και ένα μικρόφωνο.

Σίγουρα, όμως όχι σε social media. Υπάρχουν αρκετοί κωμικοί που ασχολούνται με το stand up comedy και κάνουν πολύ καλή δουλειά και συνεχώς μπαίνουν και νέα άτομα στον κλάδο. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπεις όλη αυτή την πολυφωνία κωμωδίας που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια.

Τα παιδιά σας αποτελούν πηγή έμπνευσης σε ό,τι γράφετε;

Ξεκάθαρα! Πολλά από τα κείμενα που έχουν οι δύο τελευταίοι μονόλογοί μου έχουν να κάνουν με τις κόρες μου. Με αυτά που κάνουν, αλλά και με το πώς είναι η ζωή μου όντας πλέον γονιός. Για την ακρίβεια, λέω στο κοινό ότι έχω δύο κόρες, αλλά θα μιλήσω για τη μία, γιατί την άλλη τη συμπαθώ...

Όσο μεγαλώνουν, τι είναι αυτό που σας προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση;

Το πώς με αναγκάζουν να γίνω η μάνα μου. Το πώς με έχουν βάλει σε μια κατάσταση που όλα αυτά που κορόιδευα και έλεγα ότι δεν θα πω και δεν θα κάνω ποτέ να τα έχω πει και να τα έχω κάνει σχεδόν όλα.

Λόγω της καταγωγής της συζύγου σας, περνάτε αρκετό καιρό στην Πορτογαλία. Αποστασιοποιείστε από την ελληνική πραγματικότητα;

Περνάμε συνήθως τα καλοκαίρια μας στην Πορτογαλία. Είναι το «χωριό» μας. Το να βλέπω την πραγματικότητα με διαφορετική ματιά είναι κάτι που πιο πολύ έχω προπονηθεί κάνοντας τη δουλειά του κωμικού. Ουσιαστικά, αυτό είναι που κάνουμε. Προσπαθούμε να δούμε τα καθημερινά πράγματα και να βρούμε πού είναι το αστείο.

Θα ζούσατε μόνιμα στην Πορτογαλία;

Λόγω της δουλειάς που κάνω είναι δύσκολο να μετακομίσω μόνιμα στην Πορτογαλία και είναι και λίγο μακριά για να πηγαινοέρχομαι.

«Έχω γίνει σαν την...»

Το βράδυ της Δευτέρας 23/5 ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στον καναπέ του «The 2night Show», τον Λάμπρο Φισφή, ο οποίος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος πατέρας, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο του τηλεοπτικό βήμα.

«Είναι ένα καινούργιο project. Το συζητούσαμε αλλά δεν περίμενα ότι θα έρθει φέτος. Το project ξεκίνησε μέσα στην καραντίνα, γεννήθηκε μέσα από τα lockdowns και ήρθε από την Αυστραλία. Είναι ωραίο γιατί έχεις σύνδεση με ανθρώπους απ’ όλη τη χώρα. Ψάχνεις να φτιάξεις ένα δημογραφικό που να είναι κάπως αντιπροσωπευτικό. Το ωραίο είναι ότι όλες οι ερωτήσεις που κάνουμε είναι χωρίς νόημα».

Όσον αφορά την πατρότητα ο γνωστός κωμικός παραδέχτηκε: «Η οικογένεια είναι καλά, έχω δύο κόρες τώρα, τα πράγματα πάνε καλά. Έχει γίνει τώρα μία περίεργη φάση διότι νομίζω ότι έχω γίνει η μάνα μου! Όλα αυτά που κορόιδευα στη μάνα μου, όλα αυτά που έλεγε και εγώ σκεφτόμουν ότι δεν θα τα πω ποτέ, πλέον τα λέω. Οι ατάκες που έλεγα ότι δεν θα φύγουν ποτέ από το στόμα μου, κάποιες στιγμές έφυγαν μόνες τους. Πιάνεις τον εαυτό σου να ακούει πράγματα…».

«Έχω γυρίσει και έχω πει στην κόρη μου, “Θα το φας, και θα πεις ένα τραγούδι”. Σκεφτόμουν, “Ωχ, τι έγινε εδώ πέρα;”. Συγκλονιστικό, με το που το είπα εμφανίστηκαν δύο τσόκαρα στα πόδια μου! Το πρόβλημα είναι ότι, όταν μου τα έλεγε αυτά η μάνα μου εγώ δεν μίλαγα, δεν αντιμιλούσα.

Η κόρη μου, μου αντιμιλάει. Σε ορισμένα σημεία δεν ξέρω τι να απαντήσω, παίρνω τη μάνα μου τηλέφωνο να μου πει τι να κάνω. Εκείνη το χαίρεται», ανέφερε ο Λάμπρος Φισφής.