Έκαναν το επόμενο βήμα - Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης γνώρισε την σύντροφό του με τα πεθερικά της

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκαναν το επόμενο βήμα - Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης γνώρισε την σύντροφό του με τα πεθερικά της

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, πρώην υφυπουργός, εδώ και λίγο διάστημα είναι σε σχέση με την Ειρήνη Σαράντη και είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ. Μπορεί να μη συνηθίζουν τις δημόσιες εμφανίσεις και να αποφεύγουν τα φλας των παπαράτσι και των δημοσιογράφων, ωστόσο έγινε γνωστό πως αποφάσισαν να πάνε τη σχέση τους ένα βήμα παραπέρα. Όχι, δεν παντρεύτηκαν, όπως συνέβη με γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ που το έκανε στα κρυφά, αλλά η απόφαση αυτή ήταν εξίσου σημαντική.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης γνώρισε την σύντροφό του στους γονείς του

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σάσας Σταμάτη για το περιοδικό Secret, ο πολιτικός γνώρισε την σύντροφό τους στους γονείς του και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του και αποφάσισαν μάλιστα να κάνουν διακοπές στην Κρήτη, που είναι και ο τόπος της καταγωγής του.

Η Ειρήνη Σαράντη, ειδικότερα, είναι marketing communications manager και έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, όπως η Neutrogena U.S. και η Johnson & Johnson Ελλάς, ενώ είναι κάτοχος B.A. in International Relations από το Brown University και M.Α. in Business Administration από το Harvard Business School.

Λίγα λόγια για τη ζωή του πρώην υφυπουργού

Ο Γιάννης Αχιλλέας Κεφαλογιάννης είναι Έλληνας πολιτικός και δικηγόρος. Είναι εν ενεργεία Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από το 2012 ενώ διετέλεσε Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών (2019-2021).

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο στις 18 Ιουνίου 1982. Είναι ο πρώτος γιος από τα τρία παιδιά του Αχιλλέα Κεφαλογιάννη, αδερφού και στενού συνεργάτη του πολιτικού Γιάννη Κεφαλογιάννη. Από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από παλαιά πολιτική οικογένεια των Ανωγείων Ρεθύμνου.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος John Nichoplas, υποτροφία που απονέμεται στον Έλληνα με τις καλύτερες επιδόσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia. Αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές συνέχισε την επιμόρφωση του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard, αποκτώντας ειδίκευση στην τεχνική της διαπραγμάτευσης για δικηγόρους.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών σπουδών στη Νομική Αθηνών ασχολήθηκε με το φοιτητικό συνδικαλισμό ως εκλεγμένος μέλος του Σ.Φ. Νομικής και Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής επι τρία συναπτά έτη. Υπήρξε μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, ενώ μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα άσκησε τη δικηγορία ως συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και ως ελεύθερος επαγγελματίας με ειδίκευση στο ποινικό και αστικό δίκαιο.

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 εξελέγη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εκλογική Περιφέρεια Ρεθύμνου. Υπήρξε ο νεότερος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην ΙΕ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο (28/06/2012 – 30/12/2014).

Διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων επι τρείς συναπτές κοινοβουλευτικές περιόδους (ΙΕ’, ΙΣΤ’, ΙΖ’), εκλεγμένος με διακομματική πλειοψηφία. Το 2015 ψηφίστηκε από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ως Τομεάρχης Άμυνας. Το Φεβρουάριο του 2016 ορίστηκε Τομεάρχης Εξωτερικών από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ορκίστηκε Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα μεταφορών, στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.