«Θα υπάρξει τιμωρία και κοινωνική κατακραυγή» - Η "αφοπλιστική" απάντηση της Ανθής Βούλγαρη για το κίνημα metoo

«Ήταν η αρχή για να...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Θα υπάρξει τιμωρία και κοινωνική κατακραυγή» - Η

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη, λίγο διάστημα πριν βγουν ξανά στον αέρα έχοντας ήδη αναλύσει τα άγχη τους για το γεγονός αυτό, παραχώρησαν συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και μίλησαν για το κίνημα metoo που έχει έρθει στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.

Απάντησαν, μάλιστα, στην ερώτηση για το αν έχουν αντιμετωπίσει οι ίδιοι κάποια κακοποιητική συμπεριφορά σε οποιοδήποτε τομέα μέχρι τώρα, ενώ η δημοσιογράφος τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό αυτό το κίνημα να καταπολεμήσει και αντίστοιχα περιστατικά που παρουσιάζονται στα social media.

Η απάντηση της Ανθής Βούλγαρη για το κίνημα metoo

Μιλώντας για εργασιακά περιβάλλοντα θέλω να σας ρωτήσω για το metoo, που ανέδειξε τα τοξικά περιβάλλοντα στο χώρο του θεάματος. Υπάρχει και στη δημοσιογραφία απόστημα που πρέπει να σπάσει; Έχετε βρεθεί σε κακοποιητικό περιβάλλον;

Ι.Χ.: Όχι, δεν έχω βρεθεί. Περιπτώσεις έχω ακούσει, αλλά είναι στο πλαίσιο της φήμης και του κουτσομπολιού. Προφανώς και θα υπάρχουν περιστατικά όπως αυτά που αναδείχθηκαν πρόσφατα στο θέατρο και μπορεί να έχουν κουκουλωθεί, ειλικρινά όμως δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο στη δημοσιογραφία.

Τοξικά περιβάλλοντα σε εργασιακούς χώρους δουλειάς υπάρχουν, κυρίως με προβλήματα συμπεριφοράς μεταξύ δημοσιογράφων. Αν υπάρχουν ζητήματα metoo, μακάρι να έρθουν στο φως.

Ανθή Βούλγαρη

Α.Β.: Το metoo ήταν η αρχή για να καταλάβουμε όλοι πως κανείς, όσο ισχυρός και αν είναι, δεν μπορεί να ξεπερνάει τα προσωπικά μας όρια. Ήρθε η ώρα να πάψει το θύμα να αντιμετωπίζεται ως θύτης. Φυσικά και υπάρχει και στα media απόστημα που πρέπει να σπάσει. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, να καταλάβουν οι εν δυνάμει θύτες πως θα υπάρξει τιμωρία και κοινωνική κατακραυγή.

Στο πλευρό όλων των γυναικών - Το συγκινητικό της μήνυμα για το νέο νομοσχέδιο εξωσωματικής

Η Ανθή Βούλγαρη μπορεί να απολαμβάνει τις διακοπές της κάπου στο Αιγαίο στην αγκαλιά του καλού της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σταματάει να ασχολείται και με το κομμάτι, που τη αφορά και αυτό δεν είναι άλλο από την ενημέρωση.

Έτσι λοιπόν, την Πέμπτη 28/7 έκανε μια σειρά από insta stories αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο περί εξωσωματικών και κατάψυξης ωαρίων. Φανερά λοιπόν, χαρούμενη για τα βήματα, που κάνει η χώρα μας εξήγησε σε όσους δεν το ήξεραν πως πλέον δεν αρκεί η υπογραφή κάποιου συντρόφου ή συζύγου για να προβεί μια γυναίκα στις παραπάνω διαδικασίες.

«Διαβάζω το νέο νομοσχέδιο για την εξωσωματική και διαπιστώνω μέχρι πρότινος, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να καταψύξουν τα ωάριά τους ή να κάνουν χρήση του γεννητικού τους υλικού, αν δεν είχαν την συγκατάθεση του συντρόφου ή του συζύγου.

Πλέον αυτό αλλάζει. Η καθεμία μπορεί να καταψύξει τα ωάριά της ή να κάνει χρήση του γεννητικού της υλικού, ανεξάρτητα από την συγκατάθεση του συντρόφου – συζύγου, ακόμα κι αν είναι μόνη της».