Ασύλληπτος θρήνος - Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον του «Grease»

Η μεγάλη σταρ «έσβησε» στα 73 της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ασύλληπτος θρήνος - Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον του «Grease»

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές της pop κουλτούρας στα τέλη του 70, η Ολίβια Νιούτον Τζον, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (8/8) σε ηλικία 73 ετών μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Η λαμπερή πρωταγωνίστρια του Grease, που έμεινε χαραγμένη στην μνήμη του κοινού από τον εμβληματικό ρόλο της «Σάντι» στο πλευρό του Τζον Τραβόλτα, πάλεψε με τον καρκίνο για 30 περίπου χρόνια, ενώ ο καλλιτεχνικός χώρος δέχθηκε ένα ακόμα χτύπημα μετά τον θάνατο του Roger E. Mosley.

Η λαμπερή ζωή της Ολίβια Νιούτον Τζον

Στις πέντε δεκαετίες που κάλυψε η καριέρα της στο τραγούδι, στην κάντρι και την ποπ μουσική, πούλησε πάνω από 100 εκατ. δίσκους, ενώ είχε 40 κομμάτια στον κατάλογο Billboard 100.

Αυτό που εκτόξευσε την καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Grease», το 1978. Δίπλα στον 23χρονο τότε Τζον Τραβόλτα ήταν ένα ζευγάρι που άφησε εποχή για το στυλ του ενώ και τα τραγούδια που ακούγονται ως σήμερα.

Είχε γεννηθεί το 1948 στο Κέμπριτζ της Βρετανίας, κόρη δασκάλου και εγγονή φυσικού βραβευμένου με Νόμπελ. Σε ηλικία 5 ετών πήγε με την οικογένειά της στην Αυστραλία όπου και άρχισε να μαθαίνει πιάνο. Στα 15 της ήταν ήδη μέλος ενός κοριτσίστικου συγκροτήματος.

Ολίβια Νιούτον Τζον θάνατος

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό. Το 1973 κέρδισε το πρώτο της Γκράμι για ένα κάντρι δίσκο και άρχισε να γράφει τις πρώτες επιτυχίες της.

Για τον ρόλο στο «Grease» οι παραγωγοί είχαν δει και την Κάρι Φίσερ - άσημη ακόμη, καθώς δεν είχε γυριστεί το «Star Wars».

Αν και η παραγωγή δεν ήταν πολύ ακριβή, το «Grease» αποδείχτηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αναφέρει το Hollywood Reporter, με έσοδα που σχεδόν έφτασαν τα 400 εκατ. δολάρια (πάνω από 1,5 δισ. δολάρια με τη σημερινή ισοτιμία).

Τη δεκαετία του ‘80 συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες και να κυκλοφορεί τραγούδια που έφτασαν στην κορυφή των τσαρτ, όπως το «Physical».