Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο - Πλάνα από την εξόδιο ακολουθία του σπουδαίου Διονύση Σιμόπουλου

Με δάκρυα στα μάτια συγγενείς και φίλοι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο - Πλάνα από την εξόδιο ακολουθία του σπουδαίου Διονύση Σιμόπουλου

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης 9/8, ο σπουδαίος αστροφυσικό και επί πολλά χρόνια επικεφαλής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή της Κυριακή 7/8 σε ηλικία 79 ετών έπειτα από την μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου του βύθισε στην θλίψη πολύ κόσμο, ο οποίος ήταν το πρωί, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης στου Παπάγου, προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στην μεγάλη αυτή προσωπικότητα.

Κλίμα οδύνης στο τελευταίο αντίο του Διονύση Σιμόπουλου

Άνθρωποι της οικογένειάς του, φίλοι και συνεργάτες του, βρέθηκαν εκεί και έδωσαν το παρόν, προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν. Η δημόσια παράκληση της οικογένειάς του ήταν αντί στεφάνων όποιος επιθυμεί να κάνει δωρεά στο ίδρυμα «Φλόγα» – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Η ταφή του έπειτα από δική του προσωπική επιθυμία θα γίνει στον τόπο καταγωγής του, τον Γρύλλο Ηλείας.

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο του Διονύση Σιμόπουλου
 Πλάνα από την εξόδιο ακολουθία του Διονύση Σιμόπουλου

Η τελευταία επιθυμία του

Η οικογένειά του θέλησε να πραγματοποιήσει την τελευταία του επιθυμία, η οποία αφορούσε το εξώφυλλο που υπήρχε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και την οποία ήθελε να αλλάξουν και να βάλουν μία χιουμοριστική φράση από τους τίτλους τέλους του παιδικού «Looney Tunes», αντιμετωπίζοντας την κατάσταση, μέχρι και την τελευταία στιγμή, με γέλιο.

«Ο μπαμπάς μας πριν 2 ημέρες μου ζήτησε να αλλάξω αυτό το cover photo. Κράτησε το χιούμορ του μέχρι τέλους. “Έφυγε” με χαμόγελο στα χείλη», έγραψε χαρακτηριστικά τα παιδιά του μέσα από το προφίλ του.

Διονύσης Σιμόπουλος