«Δεν κοιμόμουν τις πρώτες εβδομάδες για να...» - Ο Γιάννης Σπαλιάρας εξομολογείται για την ημέρα που άλλαξε η ζωή του

«Δεν μπόρεσα να το σώσω»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Δεν κοιμόμουν τις πρώτες εβδομάδες για να...» - Ο Γιάννης Σπαλιάρας εξομολογείται για την ημέρα που άλλαξε η ζωή του

Ο Γιάννης Σπαλιάρας, αν και έχει προκαλέσει πολλές φορές με τις δηλώσεις του, παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και μίλησε για την ημέρα που άλλαξε τη ζωή του και τον τρόπο σκέψης του, καθώς ένα βροχερό βράδυ βρήκε δύο μωρά γατάκια στον κήπο του και προσπάθησε να τη βοηθήσει.

Το διάσημο μοντέλο εξήγησε πως προσπάθησε να τα σώσει, διότι βρισκόντουσαν σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς να μπορεί καν να κοιμηθεί από την αγωνία του, ωστόσο το ένα από αυτά δεν τα κατάφερε και αυτό του στοίχισε. Βέβαια, μέσα από το άλλο γατάκι, την Χούμπι του, όπως την φωνάζει έχει νιώσει πολύ πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Ποια είναι η σχέση σου με τη γάτα σου, που την βρήκες ένα βροχερό βράδυ;

Είναι απίστευτο ότι την βρήκα ξημερώματα 9 Αυγούστου και 8 Αυγούστου είναι η παγκόσμια ημέρα γάτας. Ήταν καρμική η συνάντηση μας. Άκουσα μέσα στη βροχή κλάματα μωρού γατιού και βγήκα και μάζεψα από τον κήπο δύο γατάκια.

Το ένα δυστυχώς δεν μπόρεσα να το σώσω παρόλο που ήμουν από πάνω του. Σχεδόν δεν κοιμόμουν τις πρώτες εβδομάδες για να τη φροντίσω. Τα πήγα και στον κτηνίατρο αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να σώσω το ένα γατάκι και μου στοίχισε πολύ, στεναχωρέθηκα.

Αλλά στην πορεία η Χούμπι μου έδωσε τόσο όμορφα συναισθήματα που με έκανε να ξεπεράσω τη λύπη μου και με έκανε να νιώσω ότι ήμουν βλάκας που δεν είχα τα προηγούμενα χρόνια κάποιο ζώο. Η Χούμπι με γέμισε τρυφερά συναισθήματα. Είναι απίστευτη η αγάπη που σου δίνουν τα ζώα. Πλέον είναι η παρέα μου, το παιδί μου.

Γιάννης Σπαλιάρας

Ποια είναι η άποψη σου για τις διάφορες πράξεις κακοποίησης που κατά καιρούς γίνονται απέναντι στα ζώα;

Είναι στενάχωρο όλο αυτό. Σίγουρα όμως όλα ξεκινάνε από το σπίτι μας, από την παιδεία που έχουμε λάβει και τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει. Οπότε καλό θα ήταν και οι γονείς να προσπαθούν να διδάξουν τα παιδιά τους από μικρή ηλικία να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα.

Αλλά ίσως να ήταν και πολύ χρήσιμο να υπάρχει και κάποιο ειδικό μάθημα στα δημοτικά σχολεία που θα μάθαινε τα παιδιά ότι με τα ζωάκια είμαστε συγκάτοικοι σ’ αυτόν τον πλανήτη, δεν μας ανήκει ο πλανήτης και τα ζώα για να τα κάνουμε ότι θέλουμε. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, είναι φίλοι μας.

Ευτυχώς βέβαια έχουμε δει ότι μέσα στην πάροδο του χρόνου έχουν ψηφιστεί νομοθεσίες που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Ελπίζω επίσης κάποια στιγμή να απαγορευτεί και το κυνήγι που δεν καταλαβαίνω πως θεωρείται σποτ, βέβαια αυτό είναι πολύ μεγάλη συζήτηση.

Μετά από τις φωτιές που τόσα ζώα κάηκαν ζωντανά το καλοκαίρι, δεν μπορώ να καταλάβω πως μετά από λίγους μήνες μπορεί και ανοίγει η κυνηγετική περίοδος ενώ έχουν πεθάνει χιλιάδες ζωάκια.

«Φοβήθηκα πολύ! Ήρθε σε απόσταση αναπνοής πίσω μου και...»

Ο Γιάννης Σπαλιάρας έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μιλώντας για την εμμονική θαυμάστρια που τον έκανε να φοβηθεί για πρώτη φορά. Το μοντέλο είναι ένας από τους πολύ ωραίους Έλληνες άντρες και λόγω αυτού έχει μεγάλη απήχηση στο γυναικείο κοινό.

Τα δείγματα ακραίου θαυμασμού είναι κάτι που δεν επιθυμεί ο Γιάννης καθώς έχει έρθει αντιμέτωπος με κοπέλα που τον παρακολουθούσε ενώ οδηγούσε στην Εθνική οδό. Άλλοι στη θέση του Σπαλιάρα θα είχαν αντιδράσει πολύ πιο έντονα, εκείνος ωστόσο φοβήθηκε περισσότερο παρά θύμωσε μαζί της, όπως αποκάλυψε στο Mega Καλημέρα.

-Εμμονική θαυμάστρια σου, σε κυνηγούσε στη εθνική οδό;

Να πω ότι δεν έχω τρομάξει πιο πολύ στη ζωή μου. Η συγκεκριμένη κυρία είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο που έμενα και έκανε φασαρίες. Φώναζε ότι ήθελε να με δει. Απέφυγα να καλέσω την αστυνομία, για να μην δημιουργηθούν εντάσεις. Αυτή όμως συνέχισε να έρχεται και τελικά ήρθε η αστυνομία και της έκανε σύσταση. Όταν λοιπόν αποχώρησα από το ξενοδοχείο για να επιστρέψω Αθήνα, είδα ένα αμάξι να με ακολουθεί και κατάλαβα ότι ήταν εκείνη. Σκέφτηκα ότι μόλις βγω στην εθνική οδό θα σταματήσει να με ακολουθεί. Αντί όμως να σταματήσει, με του που βγήκα στην εθνική, ήρθε σε απόσταση αναπνοής πίσω από το αυτοκίνητό μου ανάβοντας τα μεγάλα φώτα. Καταλαβαίνεις πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό.

Φοβήθηκα πολύ, κάλεσα την αστυνομία και μου είπαν να σταματήσω στα πρώτα διόδια δεξιά. Έτσι και έκανα και μόλις έφτασα είπα στον άνθρωπο στα διόδια τι συμβαίνει και να μην ανεβάσει τις μπάρες, αλλά μου είπε ότι αυτό δεν του επιτρέπεται να το κάνει. Φεύγοντας λοιπόν από εκεί, παρατήρησα ότι το αμάξι πίσω μου δεν έφυγε αμέσως, ίσως την καθυστερούσε ο άνθρωπος στα διόδια, με αποτέλεσμα εγώ να απομακρυνθώ αρκετά και να βγω σε ένα βενζινάδικο. Μετά από λίγο είδα το εν λόγω αυτοκίνητο να περνάει με μεγάλη ταχύτητα και με έχασε. Όσο ήμουν στο βενζινάδικο, ήρθε και η αστυνομία.

Γιάννης Σπαλιάρας

-Τελικά την βρήκανε; Σε ξανά ενόχλησε;

Βρήκα όλα τα στοιχεία της, αλλά δεν έκανα μήνυση. Σταμάτησε να με ενοχλεί.

-Τι σου δίνει δύναμη στη ζωή σου;

Στις δύσκολες στιγμές αλλά και στις καλές, σκέφτομαι τον πατέρα μου και παίρνω δύναμη. Θέλω να του αφιερώνω κάθε μου επιτυχία και να χαίρεται εκεί που είναι... Δεν τον ξεχνάμε ποτέ. Δεν «φεύγουν» οι άνθρωποι.