«Είχα πάει στο ξενοδοχείο μου και έκλαιγα...» - Η Ανέτ Αρτάνι "σπάει" τη σιωπή της για τον αποκλεισμό της από την Eurovision

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Είχα πάει στο ξενοδοχείο μου και έκλαιγα...» - Η Ανέτ Αρτάνι

Η Αννέτ Αρτάνι παραχώρησε μία συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και, πέρα από την επιλόχειο κατάθλιψη που πέρασε, μίλησε για την Eurovision, η οποία της άφησε μία πικρία και μία απογοήτευση, που δεν θα μπορέσει να ξεχάσει ποτέ.

Δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στον τελικό και αυτό τη διέλυσε ψυχολογικά, διότι αισθανόταν μεγάλη ευθύνη που εκπροσωπούσε την Κύπρο, χωρίς να είναι η ίδια Κύπρια, κάτι που ένιωθε πως της έδινε μεγάλες ευθύνες. Παρόλα αυτά, πλέον βλέπει την κατάσταση με διαφορετικά μάτια και κρατά πως προσπάθησε πολύ κι αν μη πέτυχε.

Οι δηλώσεις της Αννέτ Αρτάνι για την Eurovision

Κεφάλαιο Eurovision. Εκπροσώπησες την Κύπρο στην Αθήνα το 2006 με μια μπαλάντα, το «Why angels cry» αλλά δεν προκρίθηκες στον τελικό. Σε απογοήτευσε αυτό;

Πάρα πολύ. Θυμάμαι μετά τον ημιτελικό είχα πάει στο ξενοδοχείο μου και έκλαιγα, ήμουν χάλια. Ένιωθα άσχημα, γιατί είχα πάρει μια ευθύνη για την Κύπρο και επειδή δεν είμαι Κύπρια και με είχαν επιλέξει, αισθανόμουν αυτή την ευθύνη ακόμη πιο μεγάλη. Ήθελα να τους κάνω υπερήφανους και αισθανόμουν ότι δεν το πέτυχα.

Ανέτ Αρτάνι

Τώρα που έχει περάσει καιρός, πάντως, νιώθω περήφανη για την προσπάθειά μου και καταλαβαίνω ότι όλο αυτό που γίνεται στη Eurovision αφορά κάποιες φορές και «συμμαχίες» χωρών, πολιτικά παιχνίδια. Πολλά πράγματα μπορεί να φταίνε πάνω στη στιγμή ή στην εποχή.

«Εκείνη δεν με ήθελε στον τελικό»

Στην κάμερα της εκπομπής «Open Weekend» παραχώρησε δηλώσεις η Ανέτ Αρτάνι η οποία μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα η ίδια δεν δίστασε να αναφερθεί στην Eurovision 2022 αλλά και στον αποκλεισμό της Κύπρου καθώς αρκετοί θαυμαστές απογοητεύτηκαν. Από την άλλη, δεν δίστασε να μιλήσει επίσης και για τον δικό της αποκλεισμό το 2006 στον μουσικό διαγωνισμό.

«Το φετινό τραγούδι της Κύπρου ήταν από τα αγαπημένα μου αλλά περίμενα κάτι άλλο στην πίστα. Είναι τραγούδι που θέλεις να χορέψεις και να εκφραστείς, αλλά ήταν λίγο ακίνητο. Ήξερα, που δεν έπρεπε, στο πάρτι της Eurovision ότι δεν θα περάσω» αποκάλυψε, αρχικά, η Ανέτ Αρτάνι για τη δική της συμμετοχή το 2006.

Οι δηλώσεις της Ανέτ Αρτάνι

Έμαθα ότι η Ελλάδα δεν ήθελε να περάσω στον τελικό, δεν έπαιζαν πουθενά και το τραγούδι μου. Ήμουν φαν της Άννας Βίσση από μικρή και την λάτρευα. Μου είπαν, όμως, ότι εκείνη δεν με ήθελε στον τελικό της Eurovision».