Θρίλερ στην Νέα Υόρκη - Μαχαίρωσαν τον Ινδό συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί

Κρυβόταν επί 9 χρόνια λόγω απειλών για την ζωή του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Θρίλερ στην Νέα Υόρκη - Μαχαίρωσαν τον Ινδό συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί

Μετά το απίστευτο συμβάν με εκρηκτικά στο Εφετείο, στιγμές τρόμου εκτυλίχθηκαν σε ομιλία στη Νέα Υόρκη, όταν ο Ινδός συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί, ένας από τους πιο φανατικούς ισλαμιστές, και όχι τόσο συμπαθητική φιγούρα στον κόσμο, δέχτηκε επίθεση με μαχαιριές από άνδρα ο οποίος τον μαχαίρωσε.

Πιο συγκεκριμένα, ο 75χρονος συγγραφέας των «Σατανικών Στίχων», ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε εκδήλωση όταν δέχθηκε αιφνιδιαστική επίθεση

Το χρονικό της επίθεσης στον Σαλμάν Ρουσντί

O άγνωστος, ανέβηκε αιφνιδιαστικά στη σκηνή όπου ο Ρουσντί και άρχισε να χτυπά τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε αρχικά από όσους βρίσκονταν εκεί και στην συνέχεια συνελήφθη. Η κατάσταση της υγείας του συγγραφέα προς το παρόν είναι άγνωστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το newsit.gr Δέχεται απειλές για την ζωή του από το 1988 για το 4ο βιβλίο που είχε γράψει με αποτέλεσμα τότε να ξεσπάσουν διαδηλώσεις με δεκάδες νεκρούς ειδικά στο Πακιστάν το οποίο απαγόρευσε όπως και άλλες χώρες τους «Σατανικούς Στίχους» και μάλιστα το Ιράν εξέδωσε φετφά με εντολή του Αγιατολάχ Χομεϊνί το 1989.

Ο Χομεϊνί είχε ζητήσει το κεφάλι του Ρουσντί και των εκδοτών του βιβλίου και καλούσε τους μουσουλμάνους σε όσους τον εντοπίζουν να τον σκοτώσουν αν δεν μπορούσαν οι ίδιοι. Ο Ινδός στην καταγωγή συγγραφέας αναγκάστηκε να κρύβεται επί 9 ολόκληρα χρόνια αφού το βιβλίο του είχε θεωρηθεί βλάσφημο.

Νεκρή η ηθοποιός Anne Heche

Mόλις μία εβδομάδα μετά το μοιραίο τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη η ηθοποιός Anne Hecke άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 53 ετών. Την είδηση γνωστοποίησε μόλις πριν από λίγη ώρα η οικογένειά της που ενημέρωσε τον κόσμο ότι θα διακοπεί η μηχανική υποστήριξη στην οποία ήταν συνδεδεμένη, αφού δεν είχε ελπίδες επιβίωσης.

Eίναι ο δεύτερος ηθοποιός που θρηνεί το Hollywood μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αφού με τον ίδιο τρόπο πέθανε πριν από λίγες μέρες και ο Roger E. Mosley.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλον τον κόσμο για τις ευχές τους και τις προσευχές τους για την ανάρρωση της Αν, αλλά και το αφοσιωμένο προσωπικό και τις υπέροχες νοσηλεύτριες που φρόντισαν την Αν στο Κέντρο Εγκαυμάτων Γκρόσμαν στο Νοσοκομείο Γουέστ Χιλ. Δυστυχώς, λόγω του ατυχήματός της, η Αν Χες υπέστη ανοξικό εγκεφαλικό τραύμα και παραμένει σε κώμα. Δεν αναμένεται να επιβιώσει» είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος των οικείων της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήταν εδώ και καιρό επιθυμία της» να γίνει δωρήτρια οργάνων, έτσι θα παραμείνει συνδεδεμένη με την μηχανική υποστήριξη μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οργάνων της και να αξιολογηθεί η καταλληλότητά τους για μεταμόσχευση.