«Με έχουν καλέσει να παντρέψω...» - Ο παπάς του Σασμού, Μιχάλης Αεράκης, αποκαλύπτει για τον ρόλο του

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Με έχουν καλέσει να παντρέψω...» - Ο παπάς του Σασμού, Μιχάλης Αεράκης, αποκαλύπτει για τον ρόλο του

Ο Μιχάλης Αεράκης, που υποδύεται τον παπά στη σειρά του ALPHA, Σασμός, (δείτε εδώ το τρέιλερ του 2ου κύκλου) παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό Secret και μίλησε για τον ρόλο του, αλλά και για το γεγονός πως ο κόσμος τον έχει ταυτίσει τόσο πολύ με αυτόν που έχουν φτάσει στο σημείο να του κάνουν περίεργες προτάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός εξήγησε πως μέσα από τα social media του ζητούν να βαφτίσει ή να παντρέψει διάφορους ανθρώπους, ενώ όταν τον βλέπουν στον δρόμο θεωρούν πως είναι περίεργο που κυκλοφορεί χωρίς τα ράσα.

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Αεράκη για τον ρόλο του στον Σασμό

«Τους κάνει εντύπωση που με βλέπουν με τα πολιτικά, μου λένε «που είναι τα ράσα;». Έχω συναντήσει πάρα πολλά περιστατικά σε σημείο να μου έχει γίνει πρόταση να με χειροτονήσουν παπά. Με έχουν καλέσει κάποιες κυρίες να παντρέψω τις κόρες τους ή κάποιοι άλλοι να βαφτίσω τα εγγόνια τους. Μέσα από το Instagram μού έχουν γίνει πάρα πολλές προτάσεις, μέχρι εξομολογήσεις ή να ιερουργήσω σε εκκλησία, πολλά πολλά.

Μιχάλης Αεράκης - Ορφέας Αυγουστίδης

Στο πρόσωπο το δικό μου βλέπω την έλλειψη εμπιστοσύνης κάποιου κόσμου στο «ράσο». Έχουμε άξιους παπάδες σε όλη την Ελλάδα κι ιεράρχες, φωτισμένους ανθρώπου, αλλά μια που μιλώ για την Κρήτη, γιατί εκεί ζω, οι παπάδες στα χωριά είναι ένα με το κοινωνικό σώμα. Συμπεριφέρονται απλά, είναι οι άνθρωποι που η αποστολή τους αρχίζει μετά το «Δι’ ευχών» που λένε την Κυριακή».

«Ο Σασμός δεν έχει στόχο να φέρει παλιά πράγματα στην επιφάνεια»

Ο Μιχάλης Αεράκης βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας (23/11) στην εκπομπή The 2night Show και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις κατηγορίες που δέχεται η σειρά από την οικογένεια που ισχυρίζεται ότι πάνω σε αυτή έχει στηριχθεί το σενάριο.

«Το θέμα είναι πρωτότυπο. Μέχρι σήμερα, σειρές ή και ταινίες που έχουν γίνει αναφέρονται στην βεντέτα. Ο “Σασμός” καταπιάνεται με την επόμενη μέρα της βεντέτας. Τι γίνεται μετά από αυτό. Το ερώτημα είναι ένα. Ο “Σασμός” είναι καλό ή κακό πράγμα. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει καλό πράγμα.

Εγώ έχω και μια άλλη σχέση εδώ και πολλά χρόνια με τις φυλακές. Ως καλλιτεχνικός διευθυντής πήγαινα τις χειμωνιάτικες παραγωγές στις αγροτικές φυλακές. Μετά από πολλά χρόνια πήγα στα Χανιά και πρόσφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Εκεί γνώρισα ανθρώπους από όλον τον κόσμο.

Στις 8 Νοέμβρη πήγα εκεί και πέρασα τη δική μου μέρα. Ο κάθε άνθρωπος, ό,τι κι αν έχει κάνει, δεν έχει μόνο το δαχτυλικό αποτύπωμα στο δάχτυλο αλλά στο μυαλό. Ο κάθε ένας είναι ξεχωριστός. Δεν δικαιολογώ κανέναν που αφαιρεί τη ζωή ενός άλλου. Όμως σχεδόν όλοι θέλουν να εξαγνιστεί η ψυχή τους. Ήταν η κακιά η ώρα. Στην Κρήτη δεν γίνονται προμελετημένοι φόνοι τόσο πολύ. Εν βρασμώ ψυχής βεβαίως. Κάθε πράγμα είναι διαφορετικό.

Ο “Σασμός” δεν έχει κανένα στόχο, ούτε να φέρει παλιά πράγματα στην επιφάνεια. Ούτε ονόματα, ούτε τόποι. Εμάς μας ενδιαφέρει ως σειρά να δείξουμε την αυτοματοποίηση μιας κοινωνίας πριν, αλλά κυρίως το μετά για να σταματήσει το κακό εκεί που έγινε. Για αυτό υπάρχουν και οι σασμοί.

Πρόσφατα μέσα στις φυλακές έγινε “Σασμός” δύο οικογενειών. Η μία οικογένεια βάπτισε το παιδί της άλλης οικογένειας μέσα στη φυλακή. Πριν από δέκα ημέρες έγινε αυτό.

Χάθηκε πολύς κόσμος. Εγώ προσπαθώ να μπω στο μυαλό αυτού που κάνει αυτό το πράγμα και καταλήγω στην “κακιά στιγμή”. Όλοι είμαστε εν δυνάμει υποψήφιοι για τα πάντα. Εγώ για τον εαυτό μου δεν ξέρω. Λέω ότι είμαι καλός άνθρωπος, προσεύχομαι, αλλά….

Ο Κρητικός είναι άλλη ράτσα, είναι γενναιόδωρος, γενναιόψυχος, χουβαρντάς στα αισθήματα. Πριν γίνει το κακό προσπαθούν να τους τα σιάξουν, πριν μεγαλώσει. Είμαστε θερμοί, τι να κάνουμε τώρα. Έχουμε όλα τα καλά αλλά είμαστε και τρελοί. Δεν δικαιολογώ καμία παραβατική πράξη», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Αεράκης.