Πασίγνωστο όνομα του χώρου - Τι δουλειά έκανε ο πατέρας της Τατιάνας Στεφανίδου

Και όχι δεν είναι δημοσιογράφος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πασίγνωστο όνομα του χώρου - Τι δουλειά έκανε ο πατέρας της Τατιάνας Στεφανίδου

Μπορεί η Τατιάνα Στεφανίδου να έχει κάνει γνωστό το όνομα της σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο το επίθετο της το είχε κάνει γνωστό ήδη ο πατέρας της Μίμης. Πολύ πριν αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας υπήρξε πολύς γνωστός στο χώρο, έχοντας δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη καριέρα.

Τι δουλειά έκανε ο πατέρας της Τατιάνας Στεφανίδου

Ο Μίμης Στεφανίδης (Δημήτρης Στεφανίδης) είναι πρώην καλαθοσφαιριστής γεννημένος το 28 Οκτωβρίου 1931 στην Κυψέλη. Έχει αγωνιστή σε μεγάλες ομάδες, ενώ ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκός και άλλες ομάδες.

Η Τατιάνα Στεφανίδου του έχει μεγάλη αδυναμία και μάλιστα στο προφίλ της στο Instagram έχει δημοσιεύσει και κοινή τους φωτογραφία.

Τι δουλειά έκανε ο πατέρας της Τατιάνας Στεφανίδου

Η καριέρα του Μίμη Στεφανίδου

Αγωνίστηκε στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του Πανελληνίου και ήταν μέλος της «Χρυσής Πεντάδας». Κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας (1953, 1955 , 1957 ) Το 1955 κατέκτησε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα. Ταυτόχρονα κατέκτησε και πολλά διεθνή και εγχώρια τουρνουά της εποχής απέναντι σε πανύσχηρες ευρωπαικές ομάδες της εποχής.

Το 1955 - 1956 αγωνίζονταν στην Ολίμπια Μιλάνου (Μπορλέτι Μιλάνο και Σίμενταλ Μιλάνο) και 1956 - 1957 στη Ρέγιερ Βενετίας. Το 1957 επέστρεψε στην Ελλάδα και κατέκτησε το πρωτάθλημα αγωνιζόμενος με τον Πανελλήνιο. Το 1960 συνέχισε την καριέρα του στην Ολύμπια Μιλάνο (Σίμενταλ Μιλάνο). Η ομάδα του Μιλάνου τιμητικά απέσυρε το Νο 7, του μεγάλου αυτού σκόρερ, αφού ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Ιταλίας, στην πρώτη σεζόν.

Με την εθνική Ελλάδος σε 33 αγώνες και σημείωσε 253 πόντους (7,7 μ.ο.). Συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 1951, στους Μεσογειακούς Αγώνες 1951 και 1955 και στην Ολυμπιάδα του 1952.

Έχει υπάρξει προπονητής του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Παγκρατίου, του Σπόρτιγκ και του Πανελληνίου. Ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού κατά τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας του ΠΑΟ στις 9 Δεκεμβρίου του 1961

Επίσης υπήρξε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής.