''Μαμά τα καταφέραμε'' - Η συγκινητική εξομολόγηση του Ζερόμ Καλουτά για τις δυσκολίες στη ζωή του

Όσα πέρασε μέχρι να γίνει ηθοποιός

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Μαμά τα καταφέραμε'' - Η συγκινητική εξομολόγηση του Ζερόμ Καλουτά για τις δυσκολίες στη ζωή του

Τον Ζερόμ Καλουτά πολλοί τον γνωρίσαμε όταν φίλοι του αποφάσισαν να του κάνουν φάρσα μέσω της εκπομπής του Σάββα Πούμπουρα, χαρίζοντάς μας ένα μοναδικό επεισόδιο. Ωστόσο πρόκειται για έναν πολύ πετυχημένο αλλά και ταπεινό ηθοποιό που έχει καταφέρει πολλά στη ζωή του. Στη νέα του συνέντευξη στη στήλη Secret κατάφερε να αγγίξει πολύ κόσμο μιλώντας για τις δυσκολίες που έχει περάσει στη ζωή του.

Ο ίδιος έχει μιλήσει και παλιότερα και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως μετανάστης από την Αφρική, και συγκεκριμένα από το Κονγκό, δηλώνοντας πως δεν έχει σημασία η καταγωγή αλλά το πως νιώθεις. Είναι άλλο ένα παράδειγμα, όπως και τα αδέρφια Αντετοκούμπο που μετά τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ελλάδος σήκωσαν αντιδράσεις από την Εθνική Νιγηρίας, θίγοντας το θέμα της ιθαγένειας.

Η συνέντευξη του Καλουτά για τις δυσκολίες της ζωής του

Είπε λοιπόν ο γνωστός ηθοποιός:

«Η μητέρα μου με μεγάλωσε μόνη της. Έκανε τα πάντα για μένα. Πέρυσι, που έπαιζα στον "Ορέστη” του Ευριπίδη στην Επίδαυρο, ήμουν πάρα πολύ συγκινημένος που βρισκόμουν εκεί. Ανάμεσα στα πολλά συναισθήματα που με κατέκλυσαν ήταν το πόσο σκληρά δούλευε η μητέρα μου όλα αυτά τα χρόνια. Και αφιέρωσα εκείνη τη βραδιά. Της είπα: “Μαμά, τα καταφέραμε, είμαστε εδώ”. Η μαμά μου είναι ο ήρωάς μου. Έκανε παραπάνω από τη στιγμή που μπήκαμε στη θρυλική παράσταση “Αυτά που κάψαν το σανίδι”,
που παρουσιάστηκε για δύο ημέρες στο Ηρώδειο. Και μετά εντάχθηκα στη Σπείρα-Σπείρα», αναφέρει συγκινημένος.

Ποιος είναι ο Ζερόμ Καλουτά

Ο Ζερόμ Καλουτά (γαλλικά: Jérôme Kaluta) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου 1983. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως τραγουδιστής, μουσικός παραγωγός και ηθοποιός. Η καταγωγή του είναι από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ). Το βαφτιστικό του όνομα είναι Γεράσιμος Ενγκόιε Καλουτά.

Είναι ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης που ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την ενασχόληση του με την μουσική. Έχει συνεργαστεί επι σειρά ετών με τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος τον σύστησε στο μουσικό θέατρο, μαζί με την μουσικοθεατρική ομάδα Σπείρα Σπείρα.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με σημαντικούς ανθρώπους από τον χώρο των τεχνών όπως τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα και τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και Γιώργο Θεοφάνους, με την Δήμητρα Παπαδοπούλου και τον Φωκά Ευαγγελινό, με την σκηνοθέτη Ελένη Γκασούκα κ.α .

Έχει κυκλοφορήσει την δισκογραφία του με την Warner Music Greece, Universal Music Greece/EMI καθώς και με την δική του δισκογραφική εταιρεία Afrogreco Music.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα με την εξαμελή ορχήστρα του.

Κινηματογραφικά έχει συμμετάσχει σε μουσικά ντοκιμαντέρ αλλά και σε ταινίες μεγάλου μήκους όπως το Αιγαίο SOS και το Bachelor 3.

Τηλεοπτικά έκανε το ντεμπούτο του στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 2019-2020 "Αν ήμουν Πλούσιος".

Παίζει στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 Η Φαμίλια το 2020-21.