Αποθεώθηκαν στο Ελ.Βενιζέλος Πετρούνιας και Ντρισμπιώτη - Οι φωτογραφίες από την άφιξη των ''χρυσών'' πρωταθλητών

Πανευτυχείς και γεμάτοι περηφάνεια!

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Αποθεώθηκαν στο Ελ.Βενιζέλος Πετρούνιας και Ντρισμπιώτη - Οι φωτογραφίες από την άφιξη των ''χρυσών'' πρωταθλητών

Την πιο επιτυχημένη της συγκομιδή στην ιστορία της έκανε η Ελλάδα στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα στη Γερμανία καθώς κατέκτησε την τέταρτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Μεγάλη αρωγοί σε αυτό το επίτευγμα ήταν και ο Λευτέρης Πετρούνιας με χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, αλλά και η φοβερή Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που στα 38 της πήρε δύο χρυσά μετάλλια στο βάδην. Οι δύο πρωταθλητές; κατέφθασαν πριν από λίγη ώρα στην Ελλάδα και αποθεώθηκαν από κοινό και δημοσιογράφους.

Επιτυχίες ακόμα γνωρίσαμε από πολλούς αθλητές, όπως ο Μίλτος Τέντογλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία έσπευσε να συγχαρεί την 38χρονη Ντρισμπίωτη για την κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων. Η ίδια μπήκε στο πάνθεον του επί κοντώ μετά την ''τσαρίνα των αιθέρων Ελένα Ισινμπάγιεβα.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την άφιξη του Πετρούνια και της Ντρισμπίωτη στην Ελλάδα

Λευτέρης Πετρούνιας και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ποζάρουν με τα μετάλλια τους στον φακό

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χρυσό του μετάλλιο

Η ΑΝτιγόνη Ντρισμπιώτη με τα χρυσά της μετάλλια

Ποια είναι η 38χρονη Ντρισμπιώτη που βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης στα 38 της χρόνια

Γεννήθηκε το 1984 στην Καρδίτσα και αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο της Καρδίτσας το 2002.

Κατέχει πτυχίο Γυμναστικής Ακαδημίας από τη Σχολή ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα. Είναι παντρεμένη και ζει μόνιμα στην Καρδίτσα.

Η Ντρισμπιώτη κατέκτησε την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στα 35 χλμ και στα 20 χλμ βάδην το 2022 στο Μόναχο, την 1η θέση στα 35 χλμ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Ποντεμπράντι το 2021, την 4η θέση στα 35 χλμ βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον το 2022, την 6η θέση στα 20 χλμ βάδην στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ομάν το 2022, την 8η θέση στα 20 χλμ βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και είχε αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016, όπου τερμάτισε στην 15η θέση.

Έχει επίσης κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια στο ομαδικό του βάδην, κατακτώντας την 2η θέση στο ομαδικό των 20 χλμ του Παγκόσμιου Κυπέλλου βάδην του Ομάν το 2021 και επίσης την 2η θέση στο ομαδικό των 35 χλμ του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου βάδην του Ποντεμπράντι το 2021.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι όλο αυτό το διάστημα δεν είχε καμία βοήθεια από την πολιτεία και από χορηγούς και έβγαζε τα προς το ζην δουλεύοντας στο τσιπουράδικο της μητέρας της στην Καρδίτσα.