"Ξεσπούσα, ζητούσα να φύγω" - Η Μυριέλλα Κουρεντή μιλάει ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο Survivor

Αποκλειστικά στο You

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Πρωταγωνίστησε στους πρώτους μήνες του Survivor, όπως πρωταγωνίστησε στη σκηνή. Παίκτρια ψυχολογίας ωστόσο, όταν άρχισε να την καταβάλλει η όλη κατάσταση, δεν μπόρεσε να κρυφτεί, ούτε να παίξει διπλωματικά. «Δεν θα ένιωθα όμορφα με τον εαυτό μου», λέει η Μυριέλλα Κουρεντή που μετά από καιρό δίνει τη δική της εκδοχή για τους προηγούμενους μήνες, ξεκαθαρίζει τους λόγους που ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς και τον ρόλο που έχει στη ζωή της ο John Lygnos - δείτε κοινή τους φωτογραφία.

Ο τροπικός ήλιος της Καραϊβικής την ευλόγησε, με την ίδια πάντως να λέει χαριτολογώντας πως πρόλαβε να... ασπρίσει επιστρέφοντας και τώρα ξαναμαύρισε. Όπως αποκαλύπτει η Μυριέλλα, δεν ήταν η πρώτη φορά που της έγινε πρόταση να συμμετέχει στο reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ, αλλά αυτή τη φορά υπήρχαν πολλοί και διάφοροι λόγοι. Ίσως ήταν και το πεπρωμένο, που πάντα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη ζωή της...

Η συνέντευξη της Κουρεντή στο You

Μυριέλλα Κουρεντή Survivor

Με το χέρι στην καρδιά, γιατί πήγες στο Survivor;

Είχα παρακολουθήσει μόνο τον τελευταίο κύκλο λόγω της καραντίνας, εναλλάξ με το Masterchef. Μου είχε γίνει πρόταση για το πρώτο και για το δεύτερο πριν από χρόνια, ωστόσο είχα πει «όχι» γιατί δεν ήξερα το concept και φανταζόμουν ότι θα είναι μεγάλη ταλαιπωρία -που ήταν. Φέτος το συζήτησα με τον σκηνοθέτη της παράστασης που ήμουν τότε, τον Γιώργο Φραντζεσκάκη, ο οποίος έδειξε τεράστια κατανόηση και κατευθείαν βρήκαμε λύση, γιατί ήξερε ότι είχα οικονομικά προβλήματα στην πλάτη μου, που έπρεπε να λύσω. Παράλληλα θεώρησα ευκαιρία να παρουσιάσω το πρώτο τραγούδι που γράψαμε με τον John, αν έφτανα στο πάρτυ της ένωσης.

Ακούστηκε ότι σας πρότειναν να τραγουδήσετε με τον John στον τελικό του Survivor, κάτι που δεν έγινε. Υπήρχε βάση σε αυτό;

Μας είπαν να τραγουδήσουμε playback, κάτι που δεν μου άρεσε. Επίσης η πρόταση έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Δεν είχαμε προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο.

Άρα πήγες στο Survivor επειδή έφτασες στο «αμήν» με την κατάσταση που επικρατούσε στο θέατρο και τις δουλειές να λιγοστεύουν λόγω κορονοϊού;

Είναι άλλο να είσαι 25 χρονών και να έχεις όλη τη ζωή μπροστά, και άλλο να είσαι 35... Έχω ήδη δουλέψει σκληρά, σε πολλές δουλειές ταυτόχρονα, και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι οι θέσεις πλέον είναι λίγες και βγαίνουν συνέχεια καινούρια ταλέντα... Ήταν μια ευκαιρία να βγω από το οικονομικό αδιέξοδο που ήμουν και ταυτόχρονα με αυτά τα χρήματα να υλοποιήσω και κάποια δικά μου όνειρα. Πλέον έχω ψηλά τον πήχη και θέλω να κάνω πράγματα που με εκφράζουν 100%.

Κάνοντας ένα flashback στην καριέρα σου, είπες «ναι» σε προτάσεις που σήμερα θα έλεγες «όχι», επειδή θεώρησες πως ήταν ευκαιρίες;

Το ακριβώς αντίθετο, όταν ήμουν μικρή έκανα το λάθος και έλεγα πολλά «όχι». Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι αρνήθηκα προτάσεις για λόγους που δεν υπήρχαν ουσιαστικά. Μου είχε γίνει πρόταση ακόμα και για το «Νησί», για τον πρωταγωνιστικό ρόλο μίας από τις δύο αδερφές, και την αρνήθηκα επειδή τότε μόλις είχα πιάσει σπίτι με συγκάτοικο έναν συνάδελφο. Σκεφτόμουν ότι δεν θα ήταν σωστό να λείπω εκτός Αθηνών, εκείνος να κάνει όλες τις δουλειές, και να του στέλνω μόνο χρήματα. Μετά από λίγες μέρες του έστειλαν μήνυμα να πάει στο casting και μου το είπε γεμάτος χαρά, ενώ μόλις είχα απορρίψει τη μεγαλύτερη πρόταση της ζωής μου.

Μετάνιωσες που μετά το Dancing With the Stars αποστασιοποιήθηκες από τον χώρο;

Δεν το μετάνιωσα καθόλου, ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα και να δοκιμαστώ περισσότερο στο θέατρο, που το αγαπώ. Ίσα-ίσα κατάλαβα πραγματικά πως δεν το κάνω από ματαιοδοξία ή από ανάγκη αυτοπροβολής και μου έκανε καλό γιατί χόρτασα πράγματα. Επίσης είναι διαφορετική η σχέση που αναπτύσσεις με τους ανθρώπους στο θέατρο -και στην τηλεόραση δένεσαι, αλλά δεν υπάρχει η έννοια της ομάδας με τον ίδιο τρόπο. Έχω μεγαλώσει κάνοντας πρωταθλητισμό, σκέφτομαι ομαδικά, αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ήμουν πολύ ομαδική μπαίνοντας στο Survivor.

Αυτή η ρομαντική αντίληψη κατέρρευσε κάποια στιγμή στο Survivor; Πότε κατάλαβες ότι δεν είναι... ομαδικό το άθλημα;

Δεν άργησα, το κατάλαβα από την πρώτη εβδομάδα. Απλά, επειδή πιστεύω στο καλό, προσπάθησα πολύ να δικαιολογήσω συμπεριφορές στην αρχή. Έλεγα ότι πεινάνε, όπως κι εγώ, και γι' αυτό υπάρχει εκνευρισμός. Αλλά σε κάποια φάση όλο αυτό άρχισε να με καταβάλλει. Κοιμόμουν και έβλεπα εφιάλτες που σχετίζονταν με το Survivor. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεχόμουν τέτοια επίθεση, ενώ δεν ενοχλούσα κανέναν. Και μου έλεγαν ότι δεν με μπορούσαν, επειδή μιλούσα πολύ, ενώ το έκανα μόνο για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Είπες ότι έβλεπες εφιάλτες που σχετίζονταν με το παιχνίδι. Ποιον θυμάσαι μέχρι σήμερα;

Είχα δει πως παίζαμε αγώνισμα σε έναν τεράστιο λάκκο, απ' όπου δεν μπορούσες να βγεις. Με έβαλαν μέσα και μου είπαν ότι πρέπει να μείνω εκεί για εφτά μέρες χωρίς φαγητό, νερό και χωρίς να προσεύχομαι -κάτι που έκανα κάθε μέρα. Μάλιστα την ώρα που με κατέβαζαν στον λάκκο έβλεπα διάφορους συμπαίκτες μου να χαμογελάνε με πολύ χαιρέκακο τρόπο και αναρωτιόμουν αν αυτό που βιώνω είναι όνειρο ή πραγματικότητα.

Είπες για κάποιον συμπαίκτη σου: «Είναι καλύτερος ηθοποιός από εμένα»;

Για τους περισσότερους. Εγώ είμαι ηθοποιός στο επάγγελμα, αλλά στη ζωή μου δεν το 'χω, αφού μερικές φορές σκέφτομαι «Λίγη διπλωματία δεν θα έβλαπτε». Βίωσα πολύ μεγάλη υποκριτική αντιμετώπιση από πολλούς, ανθρώπους που μου το έπαιζαν φίλοι και ουσιαστικά δεν ήταν, που μου έκαναν εσκεμμένα επιθέσεις για να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους... Αλλά δεν τους έδωσα τροφή και χαίρομαι γι' αυτό.

Πότε άρχισε να σε χαλάει το κλίμα εκεί;

Μετά τον πρώτο μήνα. Όταν έφυγε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έχασα το στήριγμά μου και τη φωνή της λογικής, ξεσπούσα πολλές φορές και ζητούσα να φύγω. Κάθε μέρα προσευχόμουν, εστίαζα στο γεγονός ότι ο κόσμος με στηρίζει και έκανα υπομονή. Στην πορεία έγινε η μείξη των ομάδων, ήρθαν στους κόκκινους η Σταυρούλα, η Τζο και ο Αντρέας Ματθαιακάκης και δεθήκαμε, μου υπενθύμισαν πόσα είχα καταφέρει αγωνιστικά στην αρχή, οπότε πήρα τα πάνω μου, αλλά τότε αποχώρησα. Θεωρώ ωστόσο ότι με προστάτεψε μία θεία δύναμη, γιατί ούτε μία εβδομάδα μετά δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Πρηζόμουν από ορμονικά πριν φύγω, άρχισαν να δυσλειτουργούν κάποια νεύρα, πρήστηκαν οι αδένες μου και με πονούσαν. Γενικά πέρασα πολλά, έπαθα και κορονοϊό αφότου επέστρεψα...

Βλέποντας ψύχραιμα την κατάσταση, σκέφτηκες να βάλεις νερό στο κρασί σου για να προχωρήσεις στο παιχνίδι;

Όχι. Ένα απ' τα βασικά μόττο στη ζωή μου είναι να είμαι αληθινή και πιστή στα ιδανικά μου. Δεν θα ένιωθα όμορφα με τον εαυτό μου αν είχα παίξει διπλωματικά ή αν είχα μπει σε κλίκες. Ποτέ δεν προσπάθησα να υποκινήσω καταστάσεις, παρότι πολλοί προσπάθησαν να πουν ότι το έκανα. Εν τέλει κρατάω ότι όσοι με αδίκησαν, με εξαίρεση μία-δύο περιπτώσεις, μου ζήτησαν συγγνώμη -κάποιοι δημόσια και κάποιοι κατ' ιδίαν. Κάποιους τους μπλόκαρα και στο Instagram, δεν θέλω να ξαναμιλήσουμε ούτε να ξέρουν τι κάνω. Δεν θέλω καθόλου αρνητική ενέργεια.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ