Σπάνια φωτογραφία από τον μυθικό γάμο του Πάριου με την Αλιμπέρτη - Με πανάκριβη σαμπάνια και 4όροφη τούρτα

Πολλά χρόνια πίσω...

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Σπάνια φωτογραφία από τον μυθικό γάμο του Πάριου με την Αλιμπέρτη - Με πανάκριβη σαμπάνια και 4όροφη τούρτα

Ο Γιάννης Πάριος και η Σοφία Αλιμπέρτη μπορεί σήμερα να μην είναι μαζί, όμως υπήρξαν για 12 χρόνια ο ένας το λιμάνι του άλλου και το πιο σημαντικό από την συνύπαρξη αυτή είναι τα δύο αγόρια, που έφεραν στο κόσμο.

Η λαμπερή παρουσιάστρια αγάπησε πολύ τον ερωτικό τραγουδιστή, ωστόσο αποφάσισαν πως οι χωριστοί δρόμοι θα ήταν η καλύτερη επιλογή και έτσι εκείνη διάλεξε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να φτιάξει μια νέα ζωή. Οι σχέσεις τους ωστόσο είναι πολύ καλές και αυτό επιβεβαιώνεται από κοινές οικογενειακές τους εμφανίσεις.

Και για όσους δεν έχουν καλή μνήμη μια φωτογραφία από το μακρινό 1996 είναι η απόδειξη, πως δεν έκαναν απλά τον γάμο της χρονιάς αλλά και πως ήταν πολύ ταιριαστοί και αγαπημένοι μαζί.

Σπάνια φωτογραφία από το γάμο του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη

Γάμος Πάριου - Αλιμπέρτη

Η φωτογραφία από το ''γάμο'' Πάριου και Αρβανιτάκη

Ο Γιάννης Πάριος έχει "χτίσει" μια σπουδαία καριέρα στο χώρο της μουσικής. Με την μοναδική του φωνή έχει χαρίσει στο κοινό του τεράστιες επιτυχίες οι οποίες ακούγονται μέχρι και σήμερα. Έχει επίσης συνεργαστεί και με μεγάλα ονόματα του χώρο. Ανάμεσα τους και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην τηλεοπτική σειρά "Οι παλιοί μας φίλοι", όπου τραγούδησαν το «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε». Για τις ανάγκες λοιπόν της σκηνής έπρεπε να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ο γάμος τους λοιπόν ήταν τηλεοπτικός και τραγουδώντας νύφη και γαμπρός μας ταξίδεψαν με τις φωνές τους.

«Μία φορά έχω παντρέψει ανθρώπους στη ζωή μου και η κουμπαριά είναι αυτή που βλέπετε εδώ. Γιάννης Πάριος - Ελευθερία Αρβανιτάκη. Φυσικά κουμπαριά τηλεοπτική. Ήταν το 1989 που με τον Κώστα Αυγέρη ετοιμάζαμε για τη σειρά Οι παλιοί μας φίλοι, το αφιέρωμα στο στιχουργό Χαράλαμπο Βασιλειάδη ή Τσάντα. Πολλά τα ωραία του τραγούδια κι ανάμεσά τους, σε μουσική Γιάννη Παπαϊωάννου, εκείνο που έλεγε «Κόφ'το γαζί μην το τραβούμε, σβήσε το φως να κοιμηθούμε».

Η Σωτηρία Μπέλλου και ο Στελλάκης Περπινιάδης το είχαν πρωτοτραγουδήσει το 1948, αργότερα το ηχογράφησε και η Πόλυ Πάνου. Ως δηλωμένος εχθρός του γάμου, πάντα αυτό το τραγούδι το ξεχώριζα. Και είπα να το βάλουμε στην εκπομπή, όχι όμως ως ένα απλό τραγούδι αλλά ως σχόλιο για την υποκρισία και το ψέμα ενός θεσμού, που τις νομικές του δεσμεύσεις και συνέπειες τις είχα διδαχθεί στο Πανεπιστήμιο στο μάθημα του Οικογενειακού Δικαίου, παράλληλα με τα παραδείγματα που μού έδινε η ίδια η ζωή.

Φαντάστηκα λοιπόν το σενάριο της εκπομπής να προχωράει έτσι: η Αρλέτα, που μόλις έχει πει ένα δικό της ανέκδοτο τραγούδι για τον Τσάντα βλέπει στην απέναντι πολυκατοικία ένα ζευγάρι να τσακώνεται άγρια πίσω απ'τη μπαλκονόπορτα. Ο Κώστας Αυγέρης και η Κατερίνα Κατωτάκη το υποδύονται. Και να που πριν καλά-καλά τελειώσει ο καυγάς τους, εμείς μεταφερόμαστε στον Εθνικό Κήπο, όπου έχει στηθεί ένα γαμήλιο μεσημεριανό τραπέζι με φίλους και συγγενείς και με το ερωτευμένο νιόπαντρο ζευγάρι να ξεκινά τον έγγαμο βίο τραγουδώντας: «Μού'χεις ζαλίσει το κεφάλι, πάψε τη γκρίνια τη μεγάλη, σαν ξημερώσει θα τα πούμε, σβήσε το φως να κοιμηθούμε».

Με πολύ χιούμορ και εντελώς ακομπλεξάριστοι, η Ελευθερία και ο Γιάννης ντύθηκαν νύφη και γαμπρός για τη σκηνή και πριν αρχίσει το γύρισμα, βγάλαμε και τη σχετική αναμνηστική φωτογραφία. Το τραγούδι το κρατάμε για προσεχή ανάρτηση», είχε γράψει.

Ελευθερία Αρβανιτάκη Γιάννης Πάριος γάμος