Αδιανόητη σύγκριση από γνωστό ηθοποιό - «Η Βουγιουκλάκη ήταν ίνδαλμά μου, αλλά δεν ήταν καλύτερη από...»

Έχει να κάνει που δεν πρόλαβαν να συνεργαστούν;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Αδιανόητη σύγκριση από γνωστό ηθοποιό - «Η Βουγιουκλάκη ήταν ίνδαλμά μου, αλλά δεν ήταν καλύτερη από...»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ''Λοιπόν'' και ανάμεσα στα όσα δήλωσε ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ έκανε μια αναφορά στην αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία αν και έχει φύγει από τη ζωή πάντα θα αποτελεί θέμα συζήτησης.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος δεν είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί της, παρ' όλα αυτά είναι το ίνδαλμά του και πάντα παρευρίσκεται σε στιγμές, που αφορούν στη μνήμη της. Εκτός ωστόσο από την Αλίκη ο Μπιμπίλας μίλησε και για τον αξεπέραστο Θανάση Βέγγο, ως το καλύτερο ηθοποιό της χώρας κατά τη γνώμη του.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Έχεις γνωρίσει τους μεγαλύτερους σταρ του ελληνικού θεάτρου. Ποιος έμεινε χαραγμένος πιο δυνατά στη ψυχή σου;

«Παρότι το ίνδαλμά μου ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά δεν πρόλαβα να συνεργαστώ μαζί της, ο Θανάσης Βέγγος θεωρώ ότι ήταν από τους καλύτερους ηθοποιούς της χώρας μας. Δούλεψα μαζί του, κατάλαβα τι άνθρωπος ήταν και πως χρησιμοποιούσε την κωμωδία, παίζοντας δραματικά τους ρόλους του.

Σπύρος Μπιμπίλας

Αυτό ακολουθώ κι εγώ. Νιώθω πολύ περήφανος που δούλεψα μαζί του. Έχω δουλέψει και με άλλα ιερά τέρατα του ελληνικού θεάτρου, οι οποίοι σήμερα είναι οικογένειά μου.».

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: NDP

Έτσι είναι σήμερα ο τάφος της Βουγιουκλάκη

Τα 88 θα έκλεινε στις 20 Ιουλίου η Αλίκη Βουγιουκλάκη και έτσι το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών το μνημόσυνο για την ηθοποιό, όπως γίνεται και κάθε χρόνο την μέρα αυτή, ενώ μάλιστα αύριο 23/7 θα συμπληρωθούν 26 χρόνια από τότε που έφυγε από την ζωή.

Φυσικά, για ακόμη μια φορά, πολλοί ήταν αυτοί που έδωσαν το παρών όπως για παράδειγμα ο αδελφός της, Αντώνης Βουγιουκλάκης, η νύφη της και χήρα του Τάκη Βουγιουκλάκη, Έφη Πίκουλα αλλά και ο ανιψιός της, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης ήταν εκεί.

Παρόντες όμως ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο Κώστας Βενετσάνος και η Ελένη Ροδά καθώς και ο Νίκος Φρονιμόπουλος. Ο φωτογραφικός φακός του Youweekly είχε επίσης βρεθεί εκεί και τα στιγμιότυπα που εξασφάλισε είναι πολύ συγκινητικά.

Ανάμεσα σε αυτά είναι φυσικά και ο τάφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο οποίος είναι πεντακάθαρος, γεμάτος πολύχρωμα λουλούδια και αρκετά περιποιημένος.

Η φωτογραφία της ηθοποιού πάνω στο μνήμα δεν είναι καθόλου σκονισμένη και φαίνεται πως φροντίζεται καθημερινά, παρόλο πριν μερικά χρόνια είχε δημιουργηθεί σάλος με την εικόνα του, μιας και ήταν εντελώς παραμελημένος, με άγρια χόρτα από το χώμα, ξεραμένα τριαντάφυλλα και σπασμένα μάρμαρα.

Φωτογραφίες από τον τάφο της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Φωτογραφίες από τον τάφο της Βουγιουκλάκη στο μνημόσυνο για τα γενέθλιά της

Φωτογραφίες από τον τάφο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο μνημόσυνο για τα γενέθλιά της