Σπάνια μιλά για αυτό - Το πρόβλημα υγείας του Θανάση Αλευρά που το ανακάλυψε στα 22 του

Το είχε αναφέρει και στην τηλεόραση...

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Σπάνια μιλά για αυτό - Το πρόβλημα υγείας του Θανάση Αλευρά που το ανακάλυψε στα 22 του

Είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στη χώρα μας, και δεν είναι τυχαίο πως το κοινό του τον ακολουθεί σε κάθε βήμα του, είτε στην τηλεόραση είτε στο θέατρο, είτε σε συναυλίες. Ο λόγος για τον ιδιαίτερα ταλαντούχο και πετυχημένο Θανάση Αλευρά, που πριν λίγο καιρό είχε μιλήσει και για την απώλεια του πατέρα του, ο οποίος πάντα κρατά χαμηλό προφίλ, και επιλέγει να μιλά μέσα από τη δουλειά του με πράξεις και όχι με λόγια.

Ωστόσο, πριν κάποια χρόνια, έκανε την αποκάλυψη στην τηλεόραση, και έπειτα σε συνέντευξή του σε περιοδικό 7 μέρες TV, πως στα 22 του, κατάλαβε πως έχει αυτοάνοσο.

Η εξομολόγηση του Θανάση Αλευρά για το πρόβλημα υγείας του

Ο ηθοποιός λοιπόν είχε αναφέρει πως πάσχει από ψωρίαση, ενώ επίσης, είχε εξηγήσει τον τρόπο που το διαχειρίζεται. «Οι ασθένειες στο δικό μου κόσμο πεποιθήσεων έρχονται για να μας βοηθήσουν, για να μας μιλήσουν όταν πάμε κόντρα στις πραγματικές μας ανάγκες. Έτσι το σώμα μας βρίσκει διέξοδο και απευθύνεται σε εμάς με απόγνωση για να το ακούσουμε επιτέλους. Εγώ αντιμετώπισα το αυτοάνοσό μου ως δώρο. Διάβασα πολύ, ενημερώθηκα όχι τόσο από την κλασική ιατρική.

Η κλασική ιατρική πιστεύει στη χημεία, εγώ, από την άλλη, στο μυαλό μας. Θεωρώ πως, όπως μόνοι μας καταφέρνουμε να αρρωστήσουμε, έτσι μόνοι μας μπορούμε και να ιαθούμε. Κινούμενος βάσει αυτής της αρχής, έχω δει να γίνονται θαύματα στο σώμα μου. Με βοήθησε να υπερασπίζομαι όσα θέλω, να οδηγούμαι εκεί που οι συνθήκες μού δίνουν χαρά. Αυτό δεν είναι λίγο. Το χρωστάω στην αρρώστια μου. Αφού την αντιμετώπισα έτσι, έγινε φίλη μου. Δεν τη χρειάζομαι άλλο, γιατί αρχίζω και δεν τη βλέπω πια. Σιγά σιγά με εγκαταλείπει», είχε αναφέρει ο ηθοποιός.

«Δεν θεωρώ γενναία πράξη ότι παρουσίασα το Gay Pride»

Στην κάμερα της εκπομπής Κυψέλη μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης 2/6 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην περίοδο που πέρασε μακριά από το θέατρο το οποίο και εγκατέλειψε αλλά και στην απόφασή του να παρουσιάσει το Gay Pride.

«Δεν περνούσα ωραία τα τελευταία χρόνια. Έκανα τη δουλειά που πάντα ήθελα και ονειρευόμουν κι έλεγα γιατί. Έχω κάνει και ψυχοθεραπεία και πολύ ωραίες κουβέντες και πιο ενεργειακά πράγματα και διάβασμα. Το ότι απείχα δύο χρόνια από το θέατρο μου καθάρισε πολύ το μυαλό, με βοήθησε.

Δεν ξέρω αν ζούμε σε μια συντηρητική κοινωνία γιατί βλέπω κι εκτός Ελλάδος ότι υπάρχουν κι άλλες συντηρητικές κοινωνίες. Βλέπω ότι ζούμε σε μια κοινωνία φοβισμένων ανθρώπων. Προσπαθώ να εξηγήσω τι είναι αυτό που δεν μας αφήνει ελεύθερους να συνυπάρχουν με ελευθερία όλοι οι άνθρωποι, να αποδεχόμαστε όλο τον κόσμο

Με καλέσανε τα παιδιά από το Gay Pride και θα πήγαινα με χίλια. Ούτε καν που το σκέφτηκα να μην το κάνω, θα πήγαινα όπως θα πήγαινα και αν με καλούσε μια άλλη ομάδα που διεκδικεί τα δικαιώματά της», κατέληξε.

Οι δηλώσεις του Θανάση Αλευρά για το θέατρο και το Gay Pride