«Είναι ντροπή...» - Το ξέσπασμα του Κικίλια μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις αμβλώσεις

''Άστραψε και βρόντηξε''

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Είναι ντροπή...» - Το ξέσπασμα του Κικίλια μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις αμβλώσεις

Μια δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης, που έκανε την Παρασκευή 2/9 στην εκπομπή ''Σήμερα'' σχετικά με το βιασμό, που μπορεί να υποστεί μια γυναίκα αλλά και την απόφαση της να προβεί σε άμβλωση, προκάλεσε την αντίδραση του Βασίλη Κικίλια.

Όσα υποστήριξε ο Μητροπολίτης, τα οποία ακολουθούν, όπως είπε τη γραμμή της εκκλησίας, έφεραν σε φανερά δύσκολη θέση τον Υπουργό τουρισμού, ο οποίος αμέσως έκανε ένα tweet από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Δεν αποδοκίμασε απλά τις δηλώσεις του αλλά εξέφρασε και την ντροπή του, μετά τα όσα άκουσε δημόσια στην τηλεόραση, μιας και είναι ένας τρυφερός πατέρας και είναι ακόμα πιο ευαισθητοποιημένος με τέτοιου είδους ζητήματα.

Η απάντηση του Βασίλη Κικίλια στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού».

Κικίλιας ανάρτηση

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: NDP

Οι έντονες δηλώσεις του Μητροπολίτη για τις αμβλώσεις

«Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε. Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει έγκυος;» είπε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή… πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις».

«Σύλληψη χωρίς συναίνεση δεν υπάρχει».