«Υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα, δίνουμε βήμα...» - Η οργισμένη ανάρτηση της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου

Πλήθος επωνύμων έχουν αντιδράσει με τις δηλώσεις του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα, δίνουμε βήμα...» - Η οργισμένη ανάρτηση της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου

Θύελλα αντιδράσεων σε όλο το πανελλήνιο έχουν προκαλέσει από το πρωί της Παρασκευής 2/9 οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομου στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με το ζήτημα των δηλώσεων, καθώς με λίγα λόγια υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση, καθώς και ότι δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

Μετά την Δήμητρα Αλεξανδράκη λοιπόν, και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ξέσπασε αναρτώντας ένα μακροσκελές μήνυμα στην προσωπική της σελίδα στο instagram, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι με αυτές τις δηλώσεις επιστρέφουμε στο Μεσαίωνα, καθώς και ότι θαύμασε τη ψυχραιμία των γυναικών που βρίσκονταν στην τηλεοπτική παρέα.

Η οργισμένη ανάρτηση της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου

«Προσπάθησα να παρακολουθήσω αυτό το απόσπασμα… μου ήταν τόσο δύσκολο να παραμείνω ψύχραιμη με όσα ακούγονται… γίνεται όλο και χειρότερο. Και εμείς αποχαιρετάμε τα δικαιώματα των γυναικών και υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα.

Και δίνουμε το βήμα σε έναν άνθρωπο να πει τα αδιανόητα μόνο και μόνο επειδή θεωρείται ότι μεταφέρει τον λόγο του Θεού. Και αφιερώνουμε χρόνο να του εξηγήσουμε τα αυτονόητα σαν να είναι μικρό παιδί, αντί να εστιάσουμε στην επικινδυνότητα της δύναμης και της επιρροής ενός ανθρώπου (ή ενός φορέα;!) με τόσο σκοταδιστικές απόψεις.

Θαύμασα τη ψυχραιμία των γυναικών της παρέας, ίσως γι’ αυτό παρέμειναν πιο σιωπηλές. Και άκουγα τους τρεις άντρες να διαπραγματεύονται αν μια γυναίκα θέλει ή όχι να βιαστεί, αν πρέπει να μεγαλώσει το παιδί του βιαστή της και γενικώς τι πρέπει να κάνει με το σώμα και τη ζωή της. Και κάπου μπήκε και ο σεβασμός προς τα ζώα. Προς τις γυναίκες παίζεται» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η οργισμένη ανάρτηση της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου

Πηγή φωτογραφίας Instagram Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Το ξέσπασμα του Κικίλια μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης

Όσα υποστήριξε ο Μητροπολίτης, τα οποία ακολουθούν, όπως είπε τη γραμμή της εκκλησίας, έφεραν σε φανερά δύσκολη θέση τον Υπουργό τουρισμού, ο οποίος αμέσως έκανε ένα tweet από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Δεν αποδοκίμασε απλά τις δηλώσεις του αλλά εξέφρασε και την ντροπή του, μετά τα όσα άκουσε δημόσια στην τηλεόραση, μιας και είναι ένας τρυφερός πατέρας και είναι ακόμα πιο ευαισθητοποιημένος με τέτοιου είδους ζητήματα.

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού».

Κικίλιας ανάρτηση