«Εκπροσωπεί την εκκλησία και είναι ντροπή!» - Ξεσπούν για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη οι γονείς της Τοπαλούδη και της Μυρτούς

Για εκείνους ο Γολγοθάς δεν έχει τελειώσει

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Εκπροσωπεί την εκκλησία και είναι ντροπή!» - Ξεσπούν για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη οι γονείς της Τοπαλούδη και της Μυρτούς

Τον δικό τους Γολγοθά βιώνουν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, της 19χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε, αλλά και της Μυρτούς που δεν συνήλθε ποτέ μετά τον βιασμό και την κακοποίησή της σε παραλία της Πάρου, και δηλώνουν σοκαρισμένοι με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, ξεσπάει σε δηλώσεις που έκανε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega και στην Σοφία Αλατζά το βράδυ της Παρασκευής 2/9, το ίδιο και η μητέρα της Μυρτούς.

Ξεσπούν για τις δηλώσεις οι γονείς της Τοπαλούδη και της Μυρτούς

«Φαντάζομαι ότι όλοι οι γονείς που είμαστε σε αυτή την τόσο δύσκολη θέση αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση. Οργή και αγανάκτηση, γιατί πρέπει κάποιοι που έχουν κάποια αξιώματα, να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, για να μη προκαλούν την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Ο βιασμός είναι μια ψυχική δολοφονία του παιδιού, αλλά και κατ’ επέκταση ολόκληρης της οικογένειας. Ο βιασμός λοιπόν, θα πρέπει να καταδικάζεται σε ότι αφορά το ποινικό κομμάτι, όπως και μια δολοφονία. Αυτά που εκφράζει ο συγκεκριμένος ιερέας αντικατοπτρίζουν απλά και μόνο τις δικές του και μόνο προσωπικές απόψεις».

«Εγώ το μόνο που έχω να απαντήσω στον σεβασμιότατο, επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο και θα πρέπει να σκέφτεται καλύτερα τις δηλώσεις του, ακριβώς γιατί κρίνεται, να του υπενθυμίσω περιπτώσεις σαν τη Μυρτώ, που δεν είναι μία… Δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε και με αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ περισσότερες και θα έλεγα ότι προκαλεί τη μήνη των ανθρώπων εναντίον της εκκλησίας, γιατί αυτή τη στιγμή μιλάει ως μητροπολίτης, εκπροσωπεί την εκκλησία και είναι ντροπή!», είπε η μητέρα της Μυρτούς.

Προσπαθεί να τα "μαζέψει" τώρα - Η δημόσια συγγνώμη του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου μετά το σάλο που προκλήθηκε

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από το πρωί της Παρασκευής 2/9 έπειτα από δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε: «Αν έχει βιαστεί… Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε» αλλά και πολλά άλλα που πυροδότησαν τον θυμό πολλών.

Αναδίπλωση κάνει τώρα, μετά το τεράστιο σάλο που προκλήθηκε...διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr