Ξέσπασε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη κατά του Μητροπολίτη Χρυσόστομου - «Αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση»

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη κατά του Μητροπολίτη Χρυσόστομου - «Αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση»

Τις τελευταίες ώρες έχουν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου σχετικά με τους βιασμούς των γυναικών. Μάλιστα ανάμεσα στα άτομα που δεν δίστασαν να τοποθετηθούν ήταν και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, της 19χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε από δύο άντρες στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο βιασμός είναι μια ψυχική δολοφονία του παιδιού, αλλά και κατ’ επέκταση ολόκληρης της οικογένειας. Ο βιασμός λοιπόν, θα πρέπει να καταδικάζεται σε ότι αφορά το ποινικό κομμάτι, όπως και μια δολοφονία.

Αυτά που εκφράζει ο συγκεκριμένος ιερέας αντικατοπτρίζουν απλά και μόνο τις δικές του και μόνο προσωπικές απόψεις. Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί είναι εκπρόσωποι του Θεού εδώ στη γη. Δεν αντιπροσωπεύουν τον ίδιο το Θεό».

Οι δηλώσεις του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για τους βιασμούς και τις αμβλώσεις

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ βρέθηκε το πρωί 2/9 ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πραγματικά σόκαρε με τα όσα δήλωσε για τους βιασμούς και για τις αμβλώσεις, με τις αντιδράσεις τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από τον απλό να είναι σφοδρές. Ο ίδιος πάντως δεν έδειξε ιδιαίτερα μετανιωμένος για τις δηλώσεις του, ενώ δεν αιτιολόγησε ούτε στο ελάχιστο τα όσα υποστήριξε.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η χώρα μας καθημερινά μαστίζεται από περιπτώσεις βιασμών, ενδοοικογενειακής κακοποίησης, ενώ πριν από λίγο καιρό άνοιξε ξανά έντονα και το ζήτημα των αμβλώσεων μετά την ανεκδιήγητη απόφαση για απαγόρευσή της στις ΗΠΑ, συζήτηση που έχει ανοίξει και σε άλλες χώρες.

Ο μητροπολίτης σε ένα προκλητικό παραλήρημα, κυρίως απέναντι στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση», προσπαθώντας μάλιστα να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι το απαράδεκτο κήρυγμά του είναι... κοινή λογική.. «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», είπε ο μητροπολίτης Δωδώνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί, αφού στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει σύλληψη όταν υπάρχει βιασμός, χωρίς ωστόσο να αιτιολογήσει την τοποθέτησή του αυτή. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι είναι εναντίον και της προφύλαξης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς, όπως είπε, ο μοναδικός λόγος για να υπάρξει σεξουαλική επαφή είναι η τεκνοποίηση.