«Αντί να μας τρομάζει καλύτερα να...» - Το ξέσπασμα της Σοφίας Μπεκατώρου για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη

Η γυναίκα που έκανε την σπουδαία αρχή

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Αντί να μας τρομάζει καλύτερα να...» - Το ξέσπασμα της Σοφίας Μπεκατώρου για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη

Με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης στην εκπομπή του ΣΚΑΙ που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου 3/9 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η Σοφία Μπεκατώρου η γυναίκα που έκανε το πρώτο βήμα και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και να αποκαλυφθούν οι βιασμοί που έχουν γίνει σε διαφόρους χώρους.

Οι αφοπλιστικές δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου

«Εγώ χαίρομαι, να σας πω την αλήθεια, που εκφράστηκε ο Μητροπολίτης, ακριβώς γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό να εκφραστεί και οποίος έχει αντίθετη άποψη. Εκφράζει μεγάλη μερίδα που ρίχνει το βάρος στο θύμα αλλά δεν τολμά να το πει. Το θέμα δεν είμαστε μόνο να δείχνουμε διαφορετικοί», δήλωσε.

«Αντί να μας τρομάζει καλύτερα να μας κρούει τον κώδωνα. Γιατί τρομάζουμε για κάτι που μέχρι πριν δυο χρόνια ήταν δεδομένο. Πριν 2 χρόνια ήταν δεδομένο ότι φταίει το θύμα», συμπλήρωσε.

«Υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα, δίνουμε βήμα...»

Θύελλα αντιδράσεων σε όλο το πανελλήνιο έχουν προκαλέσει από το πρωί της Παρασκευής 2/9 οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομου στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με το ζήτημα των δηλώσεων, καθώς με λίγα λόγια υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση, καθώς και ότι δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

Μετά την Δήμητρα Αλεξανδράκη λοιπόν, και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ξέσπασε αναρτώντας ένα μακροσκελές μήνυμα στην προσωπική της σελίδα στο instagram, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι με αυτές τις δηλώσεις επιστρέφουμε στο Μεσαίωνα, καθώς και ότι θαύμασε τη ψυχραιμία των γυναικών που βρίσκονταν στην τηλεοπτική παρέα.

«Προσπάθησα να παρακολουθήσω αυτό το απόσπασμα… μου ήταν τόσο δύσκολο να παραμείνω ψύχραιμη με όσα ακούγονται… γίνεται όλο και χειρότερο. Και εμείς αποχαιρετάμε τα δικαιώματα των γυναικών και υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα.

Και δίνουμε το βήμα σε έναν άνθρωπο να πει τα αδιανόητα μόνο και μόνο επειδή θεωρείται ότι μεταφέρει τον λόγο του Θεού. Και αφιερώνουμε χρόνο να του εξηγήσουμε τα αυτονόητα σαν να είναι μικρό παιδί, αντί να εστιάσουμε στην επικινδυνότητα της δύναμης και της επιρροής ενός ανθρώπου (ή ενός φορέα;!) με τόσο σκοταδιστικές απόψεις.

Θαύμασα τη ψυχραιμία των γυναικών της παρέας, ίσως γι’ αυτό παρέμειναν πιο σιωπηλές. Και άκουγα τους τρεις άντρες να διαπραγματεύονται αν μια γυναίκα θέλει ή όχι να βιαστεί, αν πρέπει να μεγαλώσει το παιδί του βιαστή της και γενικώς τι πρέπει να κάνει με το σώμα και τη ζωή της. Και κάπου μπήκε και ο σεβασμός προς τα ζώα. Προς τις γυναίκες παίζεται» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η οργισμένη ανάρτηση της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου