Δίκη Φιλιππίδη: ''Εδώ και μήνες δεχόμαστε προσβολές...'' - Η πρώτη καταγγέλουσα ''έσπασε'' τη σιωπή της στο «Πρωινό»

Τον καλεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Δίκη Φιλιππίδη: ''Εδώ και μήνες δεχόμαστε προσβολές...'' - Η πρώτη καταγγέλουσα ''έσπασε'' τη σιωπή της στο «Πρωινό»

Στην πρεμιέρα της εκπομπής «Πρωινό» μίλησε σήμερα τηλεφωνικά η πρώτη καταγγέλλουσα στη Δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό το 2008, κάνοντας δηλώσεις για τον ίδιο και για την ηθική του, ενώ μίλησε και για τις προσβολές που έχουν δεχτεί όλες οι καταγγέλλουσες κατά τη διάρκεια της δίκης.

Παρά την αποφυλάκισή του υπενθυμίζουμε ότι οι δίκες συνεχίζονται με τις μαρτυρίες των θυμάτων και πέρα από συγκλονιστικές εξομολογήσεις έχουμε δει και σκηνικά έντασης στα δικαστήρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την μαρτυρία της φίλης της 2ης καταγγέλλουσας στα δικαστήρια, ο Φιλιππίδης γύρισε και της απάντησε ειρωνικά με αποτέλεσμα να υπάρξει μια κόντρα μεταξύ τους.

Οι δηλώσεις της 1ης καταγγέλλουσας για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Είπε λοιπόν στην εκπομπή Πρωινό:

«Εδώ και μήνες δεχόμαστε προσβολές της προσωπικότητάς μας, του ήθους, της αξιοπρέπειας και της αξιοπιστίας μας, από τον κατηγορούμενο μέσω των συνηγόρων του. Ο κατηγορούμενος εδώ και χρόνια διατείνετο ότι ήταν ένας τεράστιος καλλιτέχνης κι αναρωτιέμαι πως αυτός ο τόσο πνευματικός άνθρωπος δεν μπορεί να δείξει τώρα το ηθικό του ανάστημα και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.

Θα ήταν πιο έντιμο από την πλευρά του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να μας κοιτάξει στα μάτια, να μας ζητήσει συγγνώμη και να ζητήσει να δικαστεί δίκαια για όλα αυτά που γνωρίζει πολύ καλά πως έχει διαπράξει. Αλλά αυτό προϋποθέτει θάρρος και ο ίδιος προτιμάει να κρύβεται στα ψέματά του και στις συκοφαντίες προς το πρόσωπό μας» ήταν οι δηλώσεις της πρώτης καταγγέλλουσας.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας NDP

Νέα βάσανα για Φιλιππίδη και Νίνου - Τους διώχνουν από το σπίτι τους

Σκούρα τα έχει βρει ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόφαση του δικαστηρίου να τον αποφυλακίσει μέχρι την τελική απόφαση. Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη και σε λίγες ημέρες αναμένεται να καταθέσει η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου αλλά και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Το Σάββατο 3/9 ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, μεταφέροντας όλες τις εξελίξεις γύρω. Αρχικά αποκάλυψε πως ο ηθοποιός πάσχει από επιθετικό σακχαρώδη διαβήτη, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το πώς πέρασε το καλοκαίρι μετά τις κατηγορίες.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος ο Πέτρος Φιλιππίδης και η σύζυγος του ψάχνουν για νέο σπίτι, καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους τον ειδοποίησε να αποχωρήσει, λόγω των αντιδράσεων έχουν προξενήσει προβλήματα στη γειτονιά. Έχει ξεκινήσει λοιπόν να ψάχνει για νέα οικία στο Παγκράτι ή τα Πατήσια.

Επίσης, ανέφερε πως στα Ιωάννινα όπου είναι το πατρικό του δεν αντιμετώπισε τέτοια ζητήματα, πέρα από ένα σύνθημα γραμμένο σε τοίχο την τελευταία ημέρα διαμονής του εκεί.