«Στους δύο, τρίτος δεν χωρεί» - Η αφοπλιστική απάντηση της Ανθής Βούλγαρη για τον ανταγωνισμό

«Νομίζω ότι όλα είναι για να επιβεβαιώνονται»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Στους δύο, τρίτος δεν χωρεί» - Η αφοπλιστική απάντηση της Ανθής Βούλγαρη για τον ανταγωνισμό

Στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα μίλησαν το πρωί της η Ανθή Βούλγαρη και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος οι οποίοι μεταξύ άλλων εξέφρασαν το άγχος τους για την νέα σεζόν, λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα τους, ενώ μίλησαν και για τον σκληρό ανταγωνισμό.

Οι δηλώσεις Χασαπόπουλου και Βούλγαρη για τον ανταγωνισμό

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος ανέφερε: «Ξεκινήσαμε και έτσι θα πάμε, κάθε πρωί από τις 5! Όση εμπειρία κι αν έχεις, είναι μια καινούργια σεζόν και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Νομίζω ότι όλα είναι για να επιβεβαιώνονται».

Η Ανθή Βούλγαρη συμπλήρωσε με την σειρά της: «Εγώ έχω άγχος σε κάθε εκπομπή, πόσο μάλλον τώρα στην αρχή. Ο ανταγωνισμός εμένα να πω την αλήθεια μου αρέσει που υπάρχει γιατί υπάρχει και ενδιαφέρον. Έτσι προσπαθούμε κάθε φορά όλοι μας για το καλύτερο».

«Εμένα δεν με αγχώνει ο ανταγωνισμός, με αγχώνει ο εαυτός μου. Να προλάβεις τα πρωινά θέματα. Αυτά με αγχώνουν εμένα, δεν με αγχώνει ο ανταγωνισμός. Έτσι κι αλλιώς με τον ανταγωνισμό είμαστε με όλους φίλοι» πρόσθεσε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλο.

Τέλος, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια πρόσθεσε: «Στους δύο, τρίτος δεν χωρεί».

«Είμαστε υπόλογοι...» - Το «μυστικό» της Βούλγαρη και του Χασαπόπουλου για την επιτυχία στην πρωινή ζώνη

O Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη για ακόμη μία σεζόν θα παραμείνουν στο τιμόνι της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega». Οι δύο παρουσιαστές μίλησαν για τη νέα τηλεοπτική χρονιά, που μόλις ξεκίνησε, και αναφέρθηκαν στις προκλήσεις, αλλά και για την καυτή επικαιρότητα.

Η «Κοινωνία ώρα Mega» κέρδισε πέρσι το τηλεοπτικό στοίχημα και επέστρεψε φέτος, για να παραμείνει στις προτιμήσεις του κοινού. Χασαπόπουλος και Βούλγαρη μεταφέρουν νωρίς το πρωί όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλατό της εκπομπής φιλοξενούνται καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής, της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής του τόπου.

Οι δύο παρουσιαστές στη συνέντευξη που παραχώρησαν στον «Τύπος TV» απάντησαν σε καίριες ερωτήσεις και έκαναν γνωστές τις προθέσεις.

Η επικαιρότητα αναμένεται για μια ακόμα χρονιά να είναι σφοδρή. Πώς σκοπεύετε να την αντιμετωπίσετε;

Ι.Χ.: Χάρη στο επιτελείο των συνεργατών μας, έχουμε τη δυνατότητα να μην έχουμε τρύπες πουθενά. Αυτή τη διαφορετική χρονιά, θα υπάρχουν πολλά οικονομικά και πολιτικά θέματα. Νομίζω ότι έχουμε την εμπειρία να τα διαχειριστούμε και δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε λίγο και την υπέρβαση. Γιατί το πρωί, όταν ο άλλος φεύγει από το σπίτι του, πρέπει να είναι ενημερωμένος αλλά να παίρνει και μια νότα αισιοδοξίας. Δεν είναι κακό σε μια εκπομπή να υπάρχει λίγο χαμόγελο, ένα γέλιο, η χαρούμενη πλευρά της ζωής.

Α.Β.: Η φιλοσοφία μας με τον Ιορδάνη είναι πάνω απ’ όλα να βλέπουμε τα πράγματα ψύχραιμα, για να τα μεταφέρουμε έτσι και όσο μπορούμε πιο αντικειμενικά στους θεατές. Φέτος θα είναι απαιτητική χρονιά για όλον τον κόσμο, κυρίως απαιτητική για την τσέπη μας, γιατί αναμένεται μια κρίση που την έχουμε δει να ξεκινάει και θα φουντώσει με τα ενεργειακά, ενώ θα έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η πολιτική σκακιέρα λόγω εκλογών. Εμείς έχουμε και μια θετική προσέγγιση στα πράγματα όσο μπορούμε. Παράλληλα λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ό,τι θετικό υπάρχει.

Χασαπόπουλος Βούλγαρη Κοινωνία Ώρα Mega

Την περσινή χρονιά η εκπομπή κατέκτησε την πρωτιά τηλεθέασης. Δημιουργεί αυτό προσδοκίες για τη νέα σεζόν;

Ι.Χ.: Όση σημασία έχει να κατακτήσεις την κορυφή, άλλη τόση σημασία έχει να παραμένεις εκεί. Φέτος η πρωινή ζώνη άλλαξε άρδην και νομίζω ότι όλοι θα προσπαθήσουν να κάνουν τις δικές τους κινήσεις. Αυτό εμένα δεν με τρομάζει. Σημασία έχει να είμαστε εμείς καλοί. Όπως λέω και στην ομάδα πάντα, αν έχουμε εμείς καλό ρεπορτάζ, τίποτα δεν μπορεί να μας φοβίσει. Τώρα έχουμε και την εμπιστοσύνη του κοινού, έχουμε δώσει το στίγμα μας και αυτό είναι το ατού μας.

Α.Β.: Σίγουρα δημιουργεί προσδοκίες, γιατί θα πρέπει να μείνεις στην κορυφή, εκεί που σε έχει τοποθετήσει ο κόσμος. Και αυτό είναι δύσκολο, απαιτητικό και προϋποθέτει από εμάς να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Ο κόσμος περιμένει να δει τον καλύτερό μας εαυτό και φέτος. Είμαστε υπόλογοι απέναντι στον τηλεθεατή. Αν και μας βαραίνει αυτό λίγο, ταυτόχρονα δημιουργεί και νέες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας, γιατί βάζουμε τον πήχη όλο και πιο ψηλά.

Την περασμένη σεζόν είδαμε το παράδοξο να γεμίζει η τηλεόραση με ενημέρωση, ακόμα και σε εκπομπές ψυχαγωγικές, θεωρείτε ότι πλέον η ενημέρωση έχει τη θέση που της αξίζει στην τηλεόραση;

Ι.Χ.: Από την περίοδο των μνημονίων και μετά του κορονοϊού, οι ψυχαγωγικές εκπομπές δεν ήταν εύκολο να βρουν ανταπόκριση στο κοινό, γιατί ο κόσμος περνούσε δύσκολα. Γι’ αυτό κι έκαναν στροφή στην ενημέρωση. Αν μπορούσαν να βασιστούν σε αμιγώς ψυχαγωγικά θέματα, δεν θα υπήρχε το κομμάτι της ενημέρωσης. Δεν υπάρχει πλέον αυτό το gossip που υπήρχε, γι’ αυτό και πολλές ψυχαγωγικές εκπομπές βασίζονται τώρα σε αναπαραγωγές της τηλεόρασης.

Α.Β.: Δεν πιστεύω ότι η ενημέρωση έχασε ποτέ την αίγλη που είχε. Ισως κάποια χρόνια να δινόταν μεγαλύτερη έμφαση στην ψυχαγωγία. Ομως είναι τόσο απαιτητική η επικαιρότητα, οπότε η ενημέρωση δεν μπορεί να βγει από τη ζωή του τηλεθεατή. Θεωρώ ότι πλέον η ενημέρωση γίνεται με έναν άλλον τρόπο. Είναι λίγο πιο προσιτή σε όλες τις ηλικίες και απευθύνεται σε όλους. Δεν είναι εκείνο που λέγαμε ότι η ενημέρωση είναι μόνο στο δελτίο ειδήσεων και δεν μπορείς να τη βρεις πουθενά αλλού. Υπάρχουν παντού αξιόλογοι συνάδελφοι που μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά και στον ενημερωτικό τομέα σε όλες τις εκπομπές. Εμείς βρισκόμαστε σε ένα κανάλι όπου η ενημέρωση είναι η ναυαρχίδα του. To Mega παραδοσιακά έχει ιστορία σε αυτό και είναι για μένα πολύ τιμητικό να είμαι σε αυτή την ομάδα.