Συνεχίζεται σήμερα 8/9 η δίκη Φιλιππίδη - Ποιες ερωτήσεις αναμένεται να υποβάλουν στην Ελπίδα Νίνου

Χθες διακόπηκε προσωρινά λόγω έντασης στην αίθουσα

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: NDP
Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: NDP

Συνεχίζεται για άλλη μια μέρα η δίκη Φιλιππίδη με μάρτυρα ξανά την σύζυγό του Ελπίδα Νίνου, που δεν έχει φύγει από το πλευρό του από την πρώτη στιγμή παρά τις κατηγορίες. Η χθεσινή μέρα ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, με την ίδια να ξεσπά μέσα στο δικαστήριο απέναντι σε όσους κατηγορούν τον άντρα της ως βιαστή ενώ συγκλονιστική ήταν η στιγμή που περιέγραψε τις αποβολές της.

Ποιοι θα θέσουν ερωτήσεις στη Νίνου σήμερα 8/9

Η κατάθεση της κ. Νίνου θα συνεχιστεί σήμερα με την υποβολή ερωτήσεων από τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης, ενώ η εξίσου σημαντική κατάθεση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2022.

Όσα κατέθεσε η Ελπίδα Νίνου για τις τρεις καταγγέλλουσες

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη δεν άντεξε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης. Η Ελπίδα Νίνου «έσπασε» και ξέσπασε σε λυγμούς απατώντας ερωτήσεις για την προσωπική της ζωή. Όταν ρωτήθηκε αν συνεργάτης τους πλησίασε για το τι έχει ακουστεί ή για να τους προστατεύσει, απάντησε: «Οι άνθρωποι που με πλησίαζαν ήταν άνθρωποι οι οποίοι μας έγλειφαν».

Όταν ένας ένορκος αναφέρθηκε για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του Πέτρου Φιλιππίδη, η Ελπίδα Νίνου είπε: «Είναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι με γυναίκα που τίμησα την οικογένεια μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου, η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του».

Σχετικά με τις τρεις καταγγελίες ανέφερε: «Την γνωρίζω την πρώτη καταγγέλλουσα από τη μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον σύζυγο μου για να την πάρει στη δουλειά. Του είχε πει ότι βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση και μεγάλωνε ένα παιδί. Μέσα στα 6 χρόνια που δούλευαν μαζί γνώρισε και την κόρη της. Θυμάμαι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική».

Αποκλειστική φωτογραφία Πέτρου Φιλιππίδη

Όταν ρωτήθηκε να απαντήσει για τον χαρακτηρισμό «παρεμβατική» σημείωσε: «Περιφερόταν (σ.σ. η πρώτη καταγγέλλουσα) στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη Θάλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δε μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της, την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα ενώ ο σύζυγός μου είχε απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση».

Για την καταγγελία για τον βιασμό η Ελπίδα Νίνου ανέφερε: «Όταν ο Πετρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλει το πρώτο περιστατικό. Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία».

Για τη δεύτερη κατηγορία το 2008 και συγκεκριμένα για το αν εκκλήθη η καταγγέλουσα από την τότε βοηθό του Φιλιππιδη, Αλίνα Κωτσοβούλου για να συμμετέχει στην παράσταση «Κουζίνες» η Ελπίδα Νίνου τόνισε: «Δεν υπάρχει αυτό. Το έργο ήταν για ζευγάρια. Αποκλείεται να την πήρε η κυρία Κωτσοβούλου να της πρότεινε ρόλο. Ποιο ρόλο; Που δεν υπήρχε; Αυτό που ξέρω είναι ότι η …. κινήθηκε αυτοβούλως, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές».