Είναι πια ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας - Πώς θα ονομάζεται ο Κάρολος μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Η επίσημη ανακοίνωση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή: Instagram / royalfamily
Πηγή: Instagram / royalfamily

Ο νέας βασιλιάς της Βρετανίας έγινε αυτομάτως ο Κάρολος μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, θα ονομάζεται πλέον «βασιλιάς Κάρολος Γ΄», όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη κατοικία του, το Clarence House.

Πώς θα ονομάζεται ο Κάρολος μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Την ίδια στιγμή, η σύζυγό του που μέχρι στιγμής ήταν γνωστή ως δούκισσα Καμίλα της Κορνουάλης, θα μοιράζεται την κοινωνική θέση του ως «βασιλική σύζυγος».

Ο Κάρολος, λίγες ώρες πριν και συγκεκριμένα αμέσως μετά την γνωστοποίηση του θανάτου της βασίλισσας, συγκίνησε με τις πρώτες του δηλώσεις: «Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα. Η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την κοινοπολιτεία και για αμέτρητους ανθρώπους» (διαβάστε εδώ όλη την ανάρτησή του).

 Πώς θα ονομάζεται ο Κάρολος μετά τον θάνατο της Ελισάβετ
Πηγή: Instagram / royalfamily

Οι νέοι ρόλοι των μελών της βασιλικής οικογένειας

Κάρολος και Καμίλα

Για την ώρα έχουν τους τίτλους Πρίγκιπας της Ουαλίας και Δούκισσα της Κορνουάλης. Από το 2021, όταν έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος, ο Κάρολος είναι και Δούκας του Εδιμβούργου.

Πλέον θα είναι βασιλιάς, αλλά δεν είναι γνωστό αν θα βασιλέψει ως Κάρολος Γ’ ή θα επιλέξει ένα εναλλακτικό όνομα από τα υπόλοιπα τρία που του δόθηκαν στη βάφτιση: Φίλιππος, Αρθούρος, Γεώργιος.

Όσον αφορά τον τίτλο της Καμίλα, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι πως θα πάρει τον τίτλο «σύζυγος βασίλισσα».

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Και οι δύο τους τώρα έχουν τον τίτλο Δούκας και Δούκισσα του Κέμπριτζ.

Με τον Κάρολο στον βασιλικό θρόνο, ο Γουίλιαμ θα γίνει Πρίγκιπας της Ουαλίας, τίτλο που έχει ο διάδοχος του θρόνου από το 1301.

Επιπλέον, το όνομά του θα συνοδεύουν πολλές άλλες γαλαζοαίματες ιδιότητες, που μέχρι τώρα συνοδεύουν τον πατέρα του. Θα είναι Δούκας της Κορνουάλης, Κόμης του Τσέστερ, Δούκας του Ρόδσεϊ, Κόμης του Κάρικ, Βαρόνος του Ρένφρου, Άρχοντας των Νήσων και Πρίγκιπας και Μέγας Οικονόμος της Σκωτίας.

Η Κέιτ θα γίνει Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κοντέσσα του Τσέστερ, Δούκισσα του Ρόδσεϊ, και θα αποκτήσει όλους τους γυναικείους τίτλους του άνδρα της.

Πρίγκιπας Χάρι

Σε ότι αφορά τον Χάρι, ο επίσημος τίτλος του, που για την ώρα είναι η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Χένρι, Δούκας του Σάσεξ, θα γίνει η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Χένρι, Δούκας του Σάσεξ και γιος του Μονάρχη.

Πρίγκιπας Εδουάρδος και Σόφι

Επί του παρόντος ο μικρότερος γιος της Ελισάβετ είναι Δούκας του Γιορκ και Κόμης του Γουέσεξ και η σύζυγός του, Σόφι, Δούκισσα του Γιορκ και Κόμισσα του Γουέσεξ. Σύμφωνα με την επιθυμία τόσο της Ελισάβετ όσο και του συγχωρεμένου του Φίλιππου, ο Εδουάρδος θα αναλάβει το Δουκάτο του Εδιμβούργου, το οποίο τώρα ανήκει στον Κάρολο, που όμως πλέον θα είναι βασιλιάς, που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντίλι.