Μίλησε για πρώτη φορά στις κάμερες - Ο Πέτρος Φιλιππίδης "σπάει" την σιωπή του μετά τις καταγγελίες

Μαζί του η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μίλησε για πρώτη φορά στις κάμερες - Ο Πέτρος Φιλιππίδης

Συνεχίζεται σήμερα 9/9 η κατάθεση της Ελπίδα Νίνου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον σύζυγό της, Πέτρο Φιλιππίδη, με την κάμερα της εκπομπής "Πρωινό" να βρίσκεται έξω από το σπίτι του λίγο πριν βρεθεί στα δικαστήρια.

Μάλιστα, ο ηθοποιός για πρώτη φορά μετά τις καταγγελίες μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες, μιας κι όλους αυτούς τους μήνες τηρούσε σιγή ιχθύος και δεν είχε προχωρήσει σε καμία δήλωση.

Τα πρώτα λόγια του Πέτρου Φιλιππίδη μετά τις καταγγελίες

«Καλή σας Μέρα» ήταν τα πρώτα λόγια του Πέτρου Φιλιππίδη στους δημοσιογράφους, μετά από τον καταιγισμό ερωτήσεων που δεχότανε και αμέσως μετά ο ίδιος μπήκε στο τζιπ αμάξι που οδηγούσε η Ελπίδα Νίνου, η οποία από την πλευρά της δεν προχώρησε σε κανένα σχόλιο, σε αντίθεση με χθες 8/9 που δεν συγκράτησε το ξέσπασμά της μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Τι άφησε στη φυλακή Κορυδαλλού όταν έφυγε

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και φεύγοντας αποφάσισε να αφήσει κάποια πράγματα πίσω του. Συγκεκριμένα, δεν πήρε μαζί του τα ρούχα που φορούσε καθ΄όλη τη διάρκεια της κράτησης του εκεί και πλέον αυτά βρίσκονται στην Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωϊνό» του Αντ1, στέλεχος των φυλακών Κορυδαλλού αποκάλυψε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν πήρε όλα του τα πράγματα μαζί φεύγοντας. Πήρε βιβλία και άλλα είδη, αλλά άφησε πίσω του όλα του τα ρούχα.

Η κίνηση του Πέτρου Φιλιππίδη να αφήσει τα ρούχα του φεύγοντας δεν είναι ασυνήθιστη. Πολλοί κρατούμενοι όταν αποφυλακίζονται επιλέγουν να μην πάρουν μαζί τα ρούχα, που φορούσαν όσο ήταν κρατούμενοι.

Σύμφωνα με όσα είπε το στέλεχος των φυλακών Κορυδαλλού, αυτή η κίνηση είναι συμβολική. Οι κρατούμενοι το κάνουν αυτό, ώστε να αφήσουν πίσω τους αυτή τη σελίδα στη ζωή τους και να μην επιστρέψουν ποτέ ξανά εκεί.

Τα ρούχα που αφήνουν οι κρατούμενοι, πηγαίνουν στην Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών. Ύστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα δίνονται σε άπορους φυλακισμένους, που τα έχουν ανάγκη.