«Είναι ακόμα παρών για όλους μας» - Συγκινεί ο Γιώργος Καπουτζίδης για τον Πάνο Νάτση

8 μήνες μετά το θάνατό του...

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Είναι ακόμα παρών για όλους μας» - Συγκινεί ο Γιώργος Καπουτζίδης για τον Πάνο Νάτση

Λίγες μέρες μετά την συνέντευξη που έδωσε η σύντροφός του και η εξομολόγηση που έκανε για εκείνον, καλεσμένος στο Πρωινό την Παρασκευή 9/9 ήταν ο πολύ ταλαντούχος και αγαπητός Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος δεν θα μπορούσε και εκείνος να μην αναφερθεί στον φίλο του Πάνο Νάτση.

Μεταξύ άλλων ο ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε με λόγια που πραγματικά συγκινούν για τον Πάνο Νάτση, τον φίλο και συνάδελφό του που σκοτώθηκε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου σε τροχαίο δυστύχημα.

Τα λόγια του Καπουτζίδη για τον φίλο του

«Θα πρέπει να τα συζητήσω όλα αυτά με τους συντελεστές και με τον ΑΝΤ1+. Θα τα βάλουμε όλα κάτω και θα σας πούμε τι έχουμε αποφασίσει. Πέρσι ήταν φοβερά δύσκολο να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ψυχικά δεν θα το άντεχε κανένας. Θα το δούμε γιατί περάσαμε όμορφα με αυτή τη σειρά. Ο Πάνος Νάτσης θα είναι πάντοτε εκεί και θα είναι πάντα αυτή η ιστορία του ό,τι κι αν γίνει.

Μου λείπει πολύ αλλά νομίζω ότι δεν το καταλαβαίνουμε. Επειδή βρεθήκαμε με τα παιδιά από το θέατρο κι είχαμε αυτή τη συζήτηση, δεν το καταλαβαίνουμε. Μιλάς ακόμη γι’ αυτόν, λες ιστορίες… Είναι ακόμα παρών για όλους μας. Δεν δυσκολεύομαι καθόλου όταν βλέπω τη σειρά, ίσα-ίσα χαίρομαι. Δυσκολεύτηκα όταν είδα το δέκατο επεισόδιο γιατί ήξερα ότι αυτό θα δω και δεν έχει άλλο».

«Θα ήθελα να είμαι με τον σύντροφό μου χέρι χέρι»

Στον ψυχοθεραπευτή Λύο Καλοβυρνά και το Provocateur μίλησε από το σπίτι του στην Αίγινα με αφορμή το Pride, λίγο καιρό μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει με αφορμή μια ατάκα του για τους ομοφυλόφιλους.

«Δεν ξέρω αν θέλω να παντρευτώ. Είναι σημαντικό να υπάρχει προοπτική. Δεν μπορούσα να φανταστώ το μέλλον μου, ίσως για αυτό εστίασα τόσο πολύ στη δουλειά μου.

Ένας λόγος που βλέπεις πολλούς γκέι να προκόβουν σε μοναχικά επαγγέλματα είναι αυτός, δίνονται εκεί. 14, 15 άρχισα να το υποψιάζομαι ότι είμαι γκέι, είχα επιθέσεις στο σχολείο αλλά απαντούσα χειρότερα. Ωστόσο στο σπίτι γύρναγα μόνος. Πέρασα μόνος την εφηβεία. Δεν είχα κάπου να μιλήσω. Μίλησα στους γονείς μου στα 23 μου. Όπως μεγάλωσαν με την ντροπή έτσι μεγαλώσαμε κι εμείς γι’ αυτό δεν πρέπει να τους κατηγορούμε.

Όταν μίλησα στους γονείς μου και την επόμενη μέρα το πρωί βγήκα να πάρω το λεωφορείο είχε βγει ο ήλιος και νόμιζα ότι τον έβλεπα πρώτη φορά. Πολύ περίεργο συναίσθημα.

Δεν είναι επιλογή η σεξουαλικότητα, είναι στη φύση μας. Αυτό που είμαι, ένας χαρούμενος άνθρωπος έγινε λόγω των δυσκολιών, των φόβων που ξεπέρασα, όλες αυτές οι μάχες που έδωσα, το ότι έπρεπε να μοχθήσω περισσότερο από άλλα παιδιά. Δεν θέλω να το χαλάσω. 20 χρόνια πριν αν με ρώταγες θα έλεγα ότι δεν θέλω να περάσω όλη αυτή την ταλαιπωρία, μακάρι να ήμουν κανονικός. Τώρα λέω ότι αυτό που είμαι είναι γιατί πέρασα αυτό το πράγμα.

Έχω άλλες ταμπέλες πιο γνωστές από αυτή του “γκέι”. Δεν θα πούνε να ο γκέι θα πούνε ο “Σπύρος του Παρά πέντε”. Με έναν σύντροφο έχει ενδιαφέρον πώς λειτουργώ εγώ. Το πώς λειτουργεί ο κόσμος δεν το ξέρω. Αισθάνομαι ότι η αναγνωρισιμότητά μου με κάνει πιο μαζεμένο. Θα ήθελα να το ξεφορτωθώ αυτό το πράγμα και να είμαι με τον σύντροφό μου χέρι χέρι και να μην είναι σαν να κάνω επίδειξη και άμα μου έρθει να του δώσω κι ένα φιλί. Η καταπίεση έχει να κάνει με την αναγνωρισιμότητα και τη διασημότητα που ήταν πολύ πιο δύσκολο να την κουβαλήσω και να την αποδεχτώ. Νόμιζα ότι ήταν πολύ ωραίο να είσαι γνωστός. Ήταν πολύ πιο βαρύ, τώρα το λέω»=.

Όταν ήμουν με τους γύψους ήρθε ο πρώην μου να με βοηθήσει. Με πήγε στο θέατρο, είδαμε την παράσταση και βγήκαμε όλος ο θίασος μαζί. Εκεί μολονότι ήμασταν πρώην δώσαμε ένα φιλί. Ήταν η πρώτη δημόσια εκδήλωση στοργής», κατέληξε ο Γιώργος Καπουτζίδης.