Η παράκληση Φιλιππίδη και Νίνου στους δημοσιογράφους - Τι είναι αυτό που ζητούν

«Σεβαστείτε αυτή την...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Η παράκληση Φιλιππίδη και Νίνου στους δημοσιογράφους - Τι είναι αυτό που ζητούν

Συνεχίζεται σήμερα 13/9 η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος να υπενθυμίσουμε πως κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες. Αυτός που θα βρεθεί στο βήμα του μάρτυρα είναι ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος πέρα από πρόεδρος του ΣΕΗ υπήρξε και συνεργάτης για πολλά χρόνια και φίλος με τον ηθοποιός και τη σύζυγο του, Ελπίδα Νίνου.

Νωρίτερα, λοιπόν, ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε μία δημόσια παράκληση προς τους δημοσιογράφους.

Η παράκληση του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη προς τους δημοσιογράφους

«Σεβόμαστε και σέβονται απόλυτα το έργο που κάνατε οι δημοσιογράφοι. Παράκληση: Έχετε πλάνα από όταν έρχεται ο κ. Φιλιππίδης στα δικαστήρια. Μην έρχεστε στο σπίτι του γιατί είναι μία πολυκατοικία που μένουν ηλικιωμένοι άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και παιδιά που πάνε στο σχολείο και δημιουργείται αναστάτωση. Σεβαστείτε αυτή την ιδιωτική ζωή που έχουν οι ένοικοι που μένουν στην ίδια πολυκατοικία με τον Πέτρο Φιλιππίδη» είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάθεση της Ελπίδας Νίνου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την κατάθεση της συζύγου του, Ελπίδα Νίνου, η οποία μεταξύ άλλων υποστήριξε πως δεν χρειάστηκε να βιάσει καμία γυναίκα, μιας και.. υπήρχαν προσφορές.

Μάλιστα, περιέγραψε τον ηθοποιό ως έναν άνθρωπο γλυκό και τρυφερό ο οποίος σέβεται το «όχι» ενώ την ίδια στιγμή απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του συζύγου της σχετικά με την προσωπικότητά του, τη μεταξύ τους σχέση αλλά και τις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Στη διαφωνία ή στην άρνηση ποια ήταν η συμπεριφορά του;

Μάρτυρας: Πάντα άκουγε την άποψη μου ακόμα και του παιδιού μας που ήταν μικρό. Δε με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που δεν ήθελα. Όταν έλεγα όχι, ήταν όχι. Σεβόμασταν ο ένας την προσωπικότητα του άλλου.Μιχ. Δημητρακόπουλος: Στις γενετήσιες σχέσεις;

Μάρτυρας: Ο Πέτρος σεβόταν το όχι. Είναι ένας γλυκός, τρυφερός άνθρωπος. Σεβόταν το όχι το δικό μου στις προσωπικές στιγμές.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Μέχρι την ημέρα των καταγγελιών είχε έρθει ποτέ κάποιο μήνυμα ότι είναι κακοποιητικός;

Μάρτυρας: Ποτέ δεν έγινε αυτό. Έχει συνεργαστεί με παρά πολλές γυναίκες. Έχει συνεργαστεί με 300-400 γυναίκες. Είχε πολύ καλές συνεργασίες με νέες καταξιωμένες γυναίκες, τις έκανε πρωταγωνίστριες και ποτέ καμία δεν ανέφερε βιασμού.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Ότι έχει καταπιεστική συμπεριφορά στο θέμα αυτό;

Μαρτυρας: Όχι ποτέ. Αν συνέβαινε θα είχε μαθευτεί και θα είχε γίνει θέμα αν κάποια γυναίκα παρενοχλούνταν.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Υπήρχαν άλλες φήμες;

Μάρτυρας: Είναι απαιτητικός στη δουλειά, είναι τελειομανής. Ζητούσε το καλύτερο. Μπορεί με τη συμπεριφορά του να αδίκησε κάποιους ανθρώπους. Να φώναξε, να χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, να έφυγε από μια πρόβα. Έβγαζε και υπερβολικό εγωισμό. Μπορεί να πίστευε ότι είναι ο μέντορας, ο καλύτερος. Δεν πέταγε τασάκια, τίποτα δεν έκανε. Στον εαυτό του ξεσπούσε πρώτα.

Η Ελπίδα Νίνου απάντησε και στις καταγγελίες που υπέβαλαν η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο Σ.Ε.Η. σε βάρος του συζύγου της, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Για την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους ανέφερε: «Όλα τα χρόνια είχαμε συναντήσεις. Ερχόταν να δει παραστάσεις. Μάλιστα, ο Πέτρος έπαιξε και με το σύζυγο της. Οι σχέσεις μας ήταν καλές, βγάζαμε φωτογραφίες. Μιλούσε με τον Πέτρο. Έχει βρεθεί σε τραπέζι με τον γιο μου. Ποτέ δεν έδειξε ότι έχει πρόβλημα με τον Πέτρο. Ο σύζυγός της είχε στείλει χαιρετίσματα από την Άννα Μαρία. Θεωρώ πολύ υποκριτικό αυτό που γίνεται. Πόση υποκρισία για μια δουλειά; Ο χώρος του θεάτρου είναι σαν γειτονιά. Όλοι στον ίδιο χώρο απλώνουμε. Δεν είναι δυνατόν να μην είχε ενημερώσει τον σύζυγο της για κάτι τέτοιο».

Για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Την γνωρίζω πολύ καλά. Έχω συνεργαστεί μαζί της κι εγώ κι ο Πέτρος. Δεν είχε κάνει ποτέ κανένα παράπονο. Μου είχε πει να δώσω χαιρετίσματα. Μου είπε πόσο τον θαυμάζει και τον αγαπάει. Το 2011 σε συνέντευξη τον έλεγε “μέντορα και δάσκαλο”. Εγώ πιστεύω ότι είναι οργανωμένο».

Η Ελπίδα Νίνου διέψευσε επίσης δηλώσεις ηθοποιών που λένε ότι υπάρχουν 106 καταγγελίες ενώ χαρακτήρισε «μεσαιωνική» τη φράση του Πασχάλη Τσαρούχα ότι οποίος θέλει να μιλήσει υπέρ Φιλιππίδη «θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια».