Λίγοι το γνωρίζουν - Η τραγική ιστορία που σημάδεψε την ζωή του Κώστα Καζάκου

Η απώλεια που είχε δεχθεί ο σπουδαίος ηθοποιός το 1999

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Το απόγευμα της Τρίτης (13/9) έγινε γνωστή η είδηση πως ο σπουδαίος ηθοποιός, Κώστας Καζάκος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 87 ετών μετά από την μάχη που έδωσε με το πρ΄ποβλημα υγείας του καθώς νοσηλεύτηκε ενάμιση μήνα στον Ευαγγελισμό.

Ο γνωστός ηθοποιός αναμφίβολα άφησε το δικό τοθ στίγμα στον χώρο της υποκριτικής. Μάλιστα, ο ίδιος απασχόλησε ιδιαίτερα και με την προσωπική του ζωή καθώς ζησε τον μεγάλο έρωτα με τη Τζένη Καρέζη, ωστόσο, από το 1997 έως σήμερα ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια.

Η τραγική ιστορία που σημάδεψε τον Κώστα Καζάκο

Ένα περιστατικό που γνωρίζουν λίγοι ωστόσο σημάδεψε για τα καλά την ζωή του ήταν μια αναπάντεχη απώλεια που βίωσε. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καζάκος και η Τζένη Κόλλια, είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Τον Αλέξανδρο, την Άρτεμις – Γεωργία, την Ηλέκτρα και τη Μάγια.

Το 1999, όμως, μόλις μια εβδομάδα μετά τη βάπτιση της οκτώ μηνών Άρτεμις – Γεωργίας, το παιδί πέθανε βυθίζοντας στο πένθος όλη την οικογένεια του δημοφιλούς ηθοποιού και συγγραφέα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αιτία θανάτου της μικρής του κόρης ήταν μια σπάνια ασθένεια με αποτέλεσμα να φύγει στις 25 Ιουνίου 1999.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Καζάκο

Ο Κώστας Καζάκος (Πύργος Ηλείας, 29 Μαΐου 1935) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην βουλευτής.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς, της Λυσιστράτης.

Είναι Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συν-ιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».

Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού. Τιμήθηκε με τον «Χρυσό Απόλλωνα», βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη θεατρική παραγωγή («Λυσιστράτη»).Τιμήθηκε ακόμα με το Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Κριτικών, για το σύνολο της προσφοράς του.