"Πήγε να συναντήσει την Τζένη του" - Ασύλληπτος θρήνος στο Twitter με το θάνατο του Κώστα Καζάκου

Αφιέρωμα στη μνήμη του από την ΕΡΤ2

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Θρήνος έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο η είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Όπως γράφτηκε, τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς έπασχε από σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.

Το twiter μετά την ανακοίνωση της είδησης πήρε "φωτιά", με τους χρήστες να μιλούν με τα πιο συγκινητικά λόγια για τον σπουδαίο καλλιτέχνη που πρωταγωνίστησε σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές ταινίες και άφησε τη δική του ιστορία.

Πολλοί μάλιστα έγραψαν πως τώρα θα πάει να συναντήσει την Τζένη Καρέζη, τον μεγαλύτερο έρωτα του τόσο στην σκηνή όσο και στη ζωή. Ήταν από τα πιο αγαπημένα και ερωτευμένα ζευγάρι και μαζί απέκτησαν το γιο τους, Κωνσταντίνο Καζάκο.

Τα tweets για το θάνατο του Κώστα Καζάκου

Αφιέρωμα από την ΕΡΤ εις μνήμην του

Tην Τετάρτη 14/9/2022, στις 19:00, η ΕΡΤ2 μεταδίδει σε επανάληψη –ως αφιέρωμα στη μνήμη του Κώστα Καζάκου– το επεισόδιο «Κώστας Καζάκος: Ένα παιχνίδι άλλωστε είναι» από τη σειρά δημιουργικών ντοκιμαντέρ «CLOSE UP»

Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Κώστας Καζάκος με ζωντανό και πηγαίο λόγο αναστοχάζεται την προσωπική του ιστορία, που συμπίπτει με την Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Από τα σκοτεινά χρόνια μετά τον Εμφύλιο, την εξορία του πατέρα και την κοινωνική απομόνωση, ώς τις δύο μεγάλες συναντήσεις της ζωής του με τον Κάρολο Κουν και την Τζένη Καρέζη, η ζωή του Κώστα Καζάκου είναι μια αδιάκοπη αναμέτρηση με τη ζωή και την Τέχνη.

Τέλος, με την ευκαιρία της εμφάνισής του στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στον «Οιδίποδα επί Κολωνώ», ο Κώστας Καζάκος επεξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο και αποκαλύπτει τις πανανθρώπινες διαστάσεις της αρχαίας δραματουργίας.

  • Σκηνοθεσία-σενάριο: Βασίλης Μωυσίδης
  • Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
  • Μοντάζ-μίξη ήχου: Στράτος Τσιχλάκης
  • Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος
  • Παραγωγή: Τμήμα Εσωτερικής Παραγωγής, Διεύθυνση Προγράμματος Τηλεόρασης, ΕΡΤ Α.Ε.