Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 | Επικοινωνία

«Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου» - Το τελευταίο "αντίο" του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κώστα Καζάκο

Η ανάρτηση στα social

«Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου» - Το τελευταίο
NDPPHOTO
News 14.09.2022 09:18
Από Ίρις Βίλα

Τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου του Κώστα Καζάκου ο οποίος έφυγε σε ηλικία 87 ετών μετά από την μάχη που έδωσε με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε καθώς για ενάμιση μήνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κάνει μια ανάρτηση αναφορικά με την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού. Συγκεκριμένα, σε tweet του έγραψε χαρακτηριστικά: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κώστα Καζάκου. Μιας πληθωρικής και δυναμικής προσωπικότητας, που υπήρξε διαρκώς παρούσα στην Τέχνη, όπως και στη δημόσια ζωή ως βουλευτής.

Και από τις δύο θα λείψουν, τώρα, τόσο η επιβλητική του εμφάνιση, όσο και η χαρακτηριστική φωνή του. Αυτήν, με την οποία απέδιδε τους σημαντικούς ρόλους του, αλλά και διατύπωνε τις απόψεις στις οποίες πίστευε. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους δικούς του ανθρώπους».

Το "αντίο" του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κώστα Καζάκο

Το twert του Κυριάκου Μητσοτάκη

Λίγα λόγια για τον Κώστα Καζάκο

Ο Κώστας Καζάκος (Πύργος Ηλείας, 29 Μαΐου 1935) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην βουλευτής.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς, της Λυσιστράτης.

Είναι Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συν-ιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».

Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού. Τιμήθηκε με τον «Χρυσό Απόλλωνα», βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη θεατρική παραγωγή («Λυσιστράτη»).Τιμήθηκε ακόμα με το Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Κριτικών, για το σύνολο της προσφοράς του.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Δεν μπορεί να μην είναι παρών ο Καζάκος» - "Λύγισε" ο Άγγελος Αντωνόπουλος κι έκλεισε το τηλέφωνο

Συντετριμμένος ψυχολογικά ο Κωσταντίνος Καζάκος - Μαυροφορεμένος έξω από το νοσοκομείο που πέθανε ο πατέρας του

Share