"Δυστυχώς δεν..." - Βαρύ το κλίμα στον αέρα του Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιάννη Βογιατζή

Τα συγκινητικά λόγια για το θάνατο του Κώστα Καζάκου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Ο Γιάννης Βογιατζής μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για την απώλεια του Κώστα Καζάκου. Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη που έδινε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με την υγεία του.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως έμαθε για τον θάνατο του συναδέλφου του, τη στιγμή που βρισκόταν στον κήπο του, αφού το άκουσε από το δελτίο ειδήσεων.

Οι δηλώσεις του Βογιατζή για το θάνατο του Καζάκου

«Το έμαθα την ώρα που πότιζα από το δελτίο ειδήσεων, από τη φωνή του κ. Χατζηνικολάου. Τα έχασα, τι να σας πω!» είπε συγκινημένος.

«Πέθανε ένας σπουδαίος άνθρωπος. Είχα την ευτυχία να τον γνωρίσω πολύ καλά σαν άνθρωπο. Δυστυχώς δεν είχαμε παίξει ποτέ ούτε στον κινηματογράφο, ούτε στο θέατρο. Ήταν μία ισχυρή προσωπικότητα, ένας πολύ έντιμος άνθρωπος, ένας σπουδαίος ηθοποιός, ο οποίος ταυτιζόταν πάντα με τον ρόλο που καλείτο να ερμηνεύσει» πρόσθεσε ο Γιάννης Βογιατζής.

Αφιέρωμα από την ΕΡΤ εις μνήμην του

Tην Τετάρτη 14/9/2022, στις 19:00, η ΕΡΤ2 μεταδίδει σε επανάληψη –ως αφιέρωμα στη μνήμη του Κώστα Καζάκου– το επεισόδιο «Κώστας Καζάκος: Ένα παιχνίδι άλλωστε είναι» από τη σειρά δημιουργικών ντοκιμαντέρ «CLOSE UP»

Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Κώστας Καζάκος με ζωντανό και πηγαίο λόγο αναστοχάζεται την προσωπική του ιστορία, που συμπίπτει με την Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Από τα σκοτεινά χρόνια μετά τον Εμφύλιο, την εξορία του πατέρα και την κοινωνική απομόνωση, ώς τις δύο μεγάλες συναντήσεις της ζωής του με τον Κάρολο Κουν και την Τζένη Καρέζη, η ζωή του Κώστα Καζάκου είναι μια αδιάκοπη αναμέτρηση με τη ζωή και την Τέχνη.

Τέλος, με την ευκαιρία της εμφάνισής του στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στον «Οιδίποδα επί Κολωνώ», ο Κώστας Καζάκος επεξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο και αποκαλύπτει τις πανανθρώπινες διαστάσεις της αρχαίας δραματουργίας.

  • Σκηνοθεσία-σενάριο: Βασίλης Μωυσίδης
  • Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
  • Μοντάζ-μίξη ήχου: Στράτος Τσιχλάκης
  • Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος
  • Παραγωγή: Τμήμα Εσωτερικής Παραγωγής, Διεύθυνση Προγράμματος Τηλεόρασης, ΕΡΤ Α.Ε.