Ενωμένοι σαν μια γροθιά οι διεθνείς - Επέστρεψε η Εθνική Μπάσκετ μετά τον αποκλεισμό από τη Γερμανία

Φανερά απογοητευμένοι όπως θα δείτε στις φωτογραφίες

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μετά την φαινομενικά ασταμάτητη πορεία της στο φετινό Eurobasket, η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε χθες στους προημιτελικούς από την Γερμανία και αποχαιρέτισε τη διοργάνωση. Οι διεθνείς μας που χθες ήταν φανερά συγκινημένοι και απογοητευμένοι από την έκβαση του αγώνα επέστρεψαν σήμερα στο Ελευθέριος Βενιζέλος και όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες παρουσιάστηκαν ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Ξεχωριστό κεφάλαιο για την Εθνική μας ήταν και η συνεισφορά των αδερφών Αντετοκούνμπο, που μπορεί να δέχτηκαν πολύ κριτική πριν από τη διοργάνωση, ωστόσο απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι τιμάνε το εθνόσημο και ότι είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι παίκτες. Ο δε Γιάννης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις σε κάθε παιχνίδι, φτάνοντας ακόμα και τους 43 πόντους!

Φωτογραφίες από την άφιξη της Εθνικής Μπάσκετ στην Αθήνα

Μπορεί η πλειοψηφία εξ' αυτών να ήταν φανερά απογοητευμένοι, ωστόσο δε χωράνε δάκρυα για αυτή την Εθνική. Έκαναν σπουδαία παιχνίδια σε αυτή τη διοργάνωση και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό μπροστά τους.

Ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου κατά την άφιξή του στην Ελλάδα

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κατά την άφιξή του στην Ελλάδα

Ντόρσει και Παπαπετρου κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα

Λαρεντζάκης και Παπαπέτρου κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα

Ιωάννης Παπαπέτρου κατά την άφιξή του στην Ελλάδα

Όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά την ήττα από τη Γερμανία

«Αναμφίβολα η Γερμανία άξιζε τη νίκη. Το γεγονός πως ο Ομπστ και ο Βάγκνερ σούταραν μαζί 10/14 τρίποντα και μας πλήγωσαν. Δεν πήγε καλά το ματς αλλά επιστρέψαμε. Αλλά δεν πήγε καλά το ματς. Τίποτα δεν ήταν πλασματικό. Αφήσαμε κάτι που δεν έπρεπε να αφήσουμε.

Το άδοξα είναι σημαντικό. Και είναι σημαντικό ότι οι αθλητές αυτοί έκαναν περήφανους του Έλληνες. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Η Γερμανία είναι καλή σήμερα. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και πρώτος εγώ. Θεωρώ ότι και στις αλλαγές που έκανα και στις συνομιλίες με τους παίκτες τους είπα ότι πρέπει να σηκωθούν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε τη φανέλα».