Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το προιόν ''πολυτελείας'' που αγόρασε και τον έκανε να αισθανθεί τύψεις

Ο δρόμος προς την κορυφή ήταν δύσκολος για ένα αγόρι που ξεκίνησε από το μηδέν

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών και ας αποκλείστηκε η Εθνική μας από το Eurobasket. Ο Greek Freak όπως είναι το παρατσούκλι του, δούλεψε πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια προκειμένου να φτάσει στην κορυφή του NBA και να βγάλει αρκετά λεφτά ώστε να παρέχει μια αξιοπρεπή ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του που τόσο την είχαν στερηθεί.

Με αφορμή την πρόσφατη παρουσία του στη διοργάνωση ανατρέχουμε σε ένα περιστατικό που είχε περιγράψει και ο ίδιος από την αρχή της καριέρας του στο NBA, που είχε να κάνει με ένα playstation που αγόρασε αλλά το επέστρεψε πίσω επειδή αισθανόταν τύψεις για τα λεφτά που χάλασε.

Το σκηνικό με τον Αντετοκούνμπο και το playstation που του ''γυάλισε''

Το ότι ο Έλληνας μπασκετμπολίστας έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια είναι γνωστό. Φτώχεια, απώλειες και μια ζωή γεμάτη στέρηση, μέχρι να καταφέρει να γίνει επαγγελματίας αλλά και να πάρει ελληνική ιθαγένεια.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε περιγράψει πως την πρώτη του χρονιά στο Μιλγουόκι ερωτεύτηκε ένα PlayStation στη βιτρίνα κάποιου καταστήματος ηλεκτρικών ειδών. Το παιχνίδι κόστιζε 400 δολάρια, αλλά ο Γιάννης το ήθελε πολύ. Και είχε τα λεφτά να το πληρώσει. Στάθηκε και το κοίταζε επίμονα, σαν να περίμενε θεία επιφοίτηση.

Εκείνος λοιπόν μπήκε μέσα στο μαγαζί και αγόρασε το αντικείμενο του πόθους του. Είχε όμως τόσες τύψεις που το βράδυ δεν μπορούσε να σταματήσει να το σκέφτεται. Ήταν ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έπαιρνε τίποτα για τον εαυτό του και όλα τα μοιραζόταν με τα αδέρφια του. Περιγράφει πως κοίταξε τον εαυτό του στον καθρέφτη και τον εγκάλεσε στην τάξη.

Το επόμενο πρωινό, ξαναπήγε στο κατάστημα και έδωσε πίσω το παιχνίδι, αχρησιμοποίητο, του κουτιού.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στην Ελλάδα

Αυτός είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο άνθρωπος που πολλοί αμφισβήτησαν, πολλοί μίλησαν ρατσιστικά προτού γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο. Και τα κατάφερε χάρη στο ταλέντο του, στην ταπεινότητα που τον διακρίνει, στο πάθος του για να πάει ψηλά και να κάνει χαρούμενο τον ίδιο και την οικογένειά του.

Και παραμένει ακόμα και σήμερα ταπεινός, αφού ποτέ δεν ξεχνά από που ξεκίνησε και ας βγάζει πλέον πολλά εκατομμύρια. Για αυτό είναι τόσο αγαπητός και για αυτό αποθεώνεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί.