Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Κώστας Καζάκος: "Είχες πάντα την πιο..." - Η συγκινητική ανάρτηση της Ιωάννας Μαρτζούκου στον πρώην πεθερό της

Λίγο μετά τον θάνατό του

Κώστας Καζάκος:
Πηγή: instagram / Ιωάννα Μαρτζούκου
News 15.09.2022 07:53
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Κώστα Καζάκου σε ηλικία 87 ετών ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς έπασχε από σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν δημόσια και ανάμεσά τους και η πρώην νύφη του, Ιωάννα Μαρτζούκου.

Η Ιωάννα Μαρτζούκου υπήρξε παντρεμένη με τον γιο του ηθοποιού, Κωνσταντίνο Καζάκο και μαζί έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Ιάσονα ο οποίος λάτρευε τον παππού του. Συγκεκριμένα, η ίδια είπε το δικό της αντίο με μία σειρά φωτογραφιών.

Η ανάρτηση της Ιωάννας Μαρτζούκου για την απώλεια του Κώστα Καζάκου

«Καλό ταξίδι Παππού μας! Είχες πάντα τη πιο ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγκαλιά και για τους 2 μας!» έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής της.

Η ανάρτηση της Ιωάννας Μαρτζούκου για την απώλεια του Κώστα Καζάκου
Πηγή: instagram / Ιωάννα Μαρτζούκου

Λίγα λόγια για τον Κώστα Καζάκο

Ο Κώστας Καζάκος (Πύργος Ηλείας, 29 Μαΐου 1935) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην βουλευτής.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς, της Λυσιστράτης.

Είναι Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συν-ιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».

Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού. Τιμήθηκε με τον «Χρυσό Απόλλωνα», βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη θεατρική παραγωγή («Λυσιστράτη»).Τιμήθηκε ακόμα με το Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Κριτικών, για το σύνολο της προσφοράς του.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Όταν λέμε άνδρας είναι η μορφή του Κώστα Καζάκου» - Συγκινεί ο Γιάννης Βογιατζής μετά την απώλεια του ηθοποιού

''Έφυγαν όλοι...'' - Η σπαρακτική παραδοχή της Μαίρης Χρονοπούλου μετά την απώλεια του Καζάκου

Share