''Να τον πάρουμε τηλέφωνο...'' - Ο κακός χαμός στην εκπομπή της Καινούργιου με τον δικηγόρο του Φιλιππίδη

Εκείνος ανένδοτος για τα όσα δήλωσε...

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Να τον πάρουμε τηλέφωνο...'' - Ο κακός χαμός στην εκπομπή της Καινούργιου με τον δικηγόρο του Φιλιππίδη

Σκηνικό μεγάλης έντασης είχαμε σήμερα στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου μετά τις δηλώσεις του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την κατάθεση Μπιμπίλα. Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι εκείνες που καταγγέλλουν τον Φιλιππίδη έρχονται ντυμένες σαν του κατηχητικού, με την παρουσιάστρια να απαιτεί να τον βγάλουν στον αέρα για να δώσει εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, που υπήρξε και φίλος του κατηγορούμενου, ωστόσο μέχρι στιγμής είχαμε και εκεί σκηνικά έντασης μεταξύ εκείνου και της Ελπίδας Νίνου, αλλά και της δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη.

Τσακώθηκαν στον αέρα Καινούργιου και Δημητρακόπουλος

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θέλε να δει στα μάτια του τον άλλοτε φίλο του Μπιμπίλα. «Είχανε μια φιλία 30 ετών. Πολλές φορές χάρη στον Πέτρο Φιλιππίδη βρήκε εργασία ο Σπύρος Μπιμπίλας, όχι ότι δεν ήταν ικανός, αλλά είχε βάλει το λιθαράκι του. Κοιμόταν στο σπίτι του, έκανε παρέα με τη γυναίκα του. Ενοχλήθηκε από την παρέμβαση στην προσωπική ζωή του ζευγαριού» είπε αρχικά.

«Σε ανύποπτο χρόνο το 2011 επιβεβαίωσε ότι ο Πέτρος δεχόταν μηνύματα από την πρώτη καταγγέλλουσα που δηλώνει ότι εβιάσθη το 2008. Μέσα σε αυτό το δικαστήριο πρυτανεύει η υποκρισία. Ξαφνικά οι πρωταγωνίστριες έρχονται ντυμένες με ένα τρόπο που θυμίζουν Κατηχητικό. Μου θυμίζει τον Αυλωνίτη “πνεύμα και ηθική”» ανέφερε.

Το σχόλιο αυτό «φούντωσε» την Κατερίνα. «Τι σχέση έχει το πώς πηγαίνει μία γυναίκα ντυμένη στο δικαστήριο και για ποιον λόγο έγινε αναφορά σε αυτό;»

Μάλιστα λίγο αργότερα, ζήτησε να κληθεί ο δικηγόρος. «Θέλω να τον πάρουμε ένα τηλέφωνο για ποιον λόγο αυτή η δήλωση» είπε. Ο δικηγόρος βγήκε σε απευθείας σύνδεση και εξήγησε ότι ο τρόπος που εμφανίζονται οι καταγγέλλουσες δημιουργούν ένα σκηνικό.

«Μα κύριε Δημητρακόπουλε εσείς θα πάτε με σορτσάκι στο δικαστήριο; Πας και σέβεσαι τον χώρο» του είπε η Καινούργιου.

«Εγώ είπα ότι δεν είναι απαραίτητο να δείχνουμε κάτι που δεν είμαστε» είπε ο δικηγόρος.

Οι τόνοι ανέβηκαν αμέσως μετά καθώς δημιουργήθηκε μία παρεξήγηση για ατάκα που δεν είπε ο δικηγόρος και απαίτησε να του ζητήσουν συγγνώμη.

Ξέσπασε ο Μπιμπίλας για όσα του προσάπτουν οι αντίδικοι

Στο Μικτό Ορκωτώ Δικαστήριο συνεχίζεται για ακόμη μια ημέρα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη καθώς για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα μετά την άφιξη του πρώτου, διαδραματίστηκε ένα ακραίο περιστατικό (δείτε εδώ αναλυτικά).

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ ξέσπασε φανερά όταν έκανε δηλώσεις στις κάμερα των τηλεοπτικών εκπομπών καθώς δεν δίστασε να ξεκαθαρίσει την θέση του και να αναφέρει πως ποτέ δεν είπε τους δημοσιογράφους γελοίους.

«Θέλω να πω ότι το σχόλιο που έγινε σε κάποια εκπομπή χθες, ότι αποκάλεσα γελοίους εσάς δεν ισχύει. Είπα ότι είναι γελοίο αυτό που κάνετε. Δεν αποκαλώ ποτέ τους δημοσιογράφους και μάλιστα εσάς που κάνετε τη δουλειά σας, γελοίους. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου.

Θα ήθελα να παρακαλέσω να μην έρχονται έξω από την πόρτα του σπιτιού μου απροειδοποίητα, όπως συνέβη σήμερα. Γιατί είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος και πάντα προσπαθώ να είμαι σε συνεννόηση με τα κανάλια. Επίσης για τη δίκη δε θέλω να κάνω σχόλια, ενώ η δίκη εξελίσσεται. Θα περιμένετε να ακούσετε τι θα λέω στην κατάθεση και μετά θα το χρησιμοποιείτε.

Δε μπορώ να κάνω δηλώσεις για τη δίκη έξω από το δικαστήριο. Επίσης το αν είμαι σωστός μάρτυρας ή όχι θα το κρίνει το δικαστήριο. Στη ζωή μου όλη είμαι ένας άνθρωπος πολύ φιλαλήθης και ποτέ ψευδομάρτυρας. Και έχω τη συνείδησή μου πεντακάθαρη».