Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Μακρυπούλια, Ματίκα και Κωτσοπούλου είναι τα νέα πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν

Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες συνεχίζεται μετά την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα όπου έφερε τα πάνω κάτω στην δικαστική αίθουσα καθώς έγινε ο κακός "χαμός".

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες από την εκπομπή «T-Live», αναμένεται να καταθέσουν 3 ακόμη νέα πρόσωπα "κλειδί" για την συγκεκριμένη υπόθεση. Συγκεκριμένα, τελευταία εξέλιξη, το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα να κληθούν να καταθέσουν οι κυρίες Θάλεια Ματίκα, Ζέτα Μακρυπούλια και Αλίνα Κωτσοβούλου.

Οι νέες εξελίξεις με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη

Μάλιστα, στην εκπομπή μίλησε ζωντανά και ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση του Εισαγγελέα και του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να κάνει δεκτή την πρότασή της, δηλαδή να έρθει η κα Μακρυπούλια και άλλοι ηθοποιοί που συμμετείχαν σε πρόβες τον Σεπτέμβριο του 2008 σε συγκεκριμένο θεατρικό, όπου στο διάλειμμα καταγγέλλει μία κυρία ότι τη βίασε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Είχαν δηλαδή τον Τάσο Χαλκιά, τη Ζέτα Μακρυπούλια και άλλους ηθοποιούς που έκαναν πρόβα και στο διάλειμμα κατηγορείται ότι παρουσία εκείνων βίασε την πρώτη καταγγέλλουσα. Χειροκροτούμε την απόφαση του δικαστηρίου για να έρθουν αυτοί οι ηθοποιοί να μας πουν αν στο διάλειμμα έστω και σε μία στιγμή ο σκηνοθέτης έμεινε μόνος του. Κι αν μέσα σε αυτό το διάστημα μέσα στα καμαρίνια με τόσους ανθρώπους μπορούσε να γίνει βιασμός χωρίς συνουσία. Είναι μία απόφαση λυτρωτική για εμάς».

Δίκη Φιλιππίδη: "Οι σχέσεις του με τις συναδέλφους του ήταν..."

Συνεχίζεται και σήμερα 15/9 η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον Σπύρο Μπιμπίλα να ήταν αυτός που κατέθεσε χθες και έφερε στο φως πολλά σοκαριστικά περιστατικά, με πρωταγωνιστές τον ηθοποιό και την σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου.

Αυτός που καταθέτει σήμερα είναι ο σύζυγος της αδερφής της, ο οποίος όπως είπε δεν πίστεψε τίποτα από τις καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού.

«Τον πήρα τηλέφωνο να δω τι έγινε. Μου λέει ότι ακούς είναι ψέματα. Οι σχέσεις του με τις συναδέλφους του ήταν πολύ καλές, εκτός από την περίοδο των προβών. Με όσους έχω συνεργαστεί σκηνοθέτες συμβαίνει αυτό» είπε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με την πρώτη καταγγέλλουσα, περιέγραψε μια φορά που πήγε στο θέατρο κατά τη διάρκεια πρόβας της παράστασης και του είπε ότι θέλει να δει τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Της λέω να του το πω. Τον ρώτησα, είδα ότι αντέδρασε λίγο κάπως, και μου λέει καλά «βάλε τη στο βάθος να βλέπει να καθίσει ήσυχη». Την έβαλα στη 13η σειρά και συνεχίστηκε η πρόβα. Μόλις τελείωσε η πρόβα η πρώτη καταγγέλλουσα έφυγε μόνη της. Μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθε. Της λέω «δε μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει» και μπήκε μέσα».

«Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;» είπε σύμφωνα με τον μάρτυρα ο ηθοποιός.