Σιδερώνουν μέχρι και τα κορδόνια των παπουτσιών του - Οι εξωφρενικές καθημερινές απαιτήσεις του Βασιλιά Κάρολου

«Όπου κι αν πηγαίνει ο πρίγκιπας στον κόσμο...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σιδερώνουν μέχρι και τα κορδόνια των παπουτσιών του - Οι εξωφρενικές καθημερινές απαιτήσεις του Βασιλιά Κάρολου

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή, και έτσι ο γιος της Κάρολος (δείτε πως έμαθε το θάνατο της μητέρας του) πήρε το στέμμα και πλέον είναι ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας. Ωστόσο, δεν πάνε καλά τα πράγματα από την ημέρα που ανακηρύχθηκε μονάρχης. Το παρατσούκλι του είναι «κακομαθημένος πρίγκιπας» και λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν στο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime «Serving the Royals: Inside the Firm», του 2015.

Ο Paul Burrell, ο οποίος υπηρέτησε ως μπάτλερ της βασίλισσας Ελισάβετ και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αποκάλυψε τις ακριβείς οδηγίες που δίνονται στο προσωπικό του βασιλιά για τη φροντίδα του.

Οι ακραίες απαιτήσεις του Βασιλιά Κάρολου

«Οι πιτζάμες του σιδερώνονται κάθε πρωί, τα κορδόνια των παπουτσιών του σιδερώνονται επίπεδα με σίδερο, η τάπα του μπάνιου πρέπει να είναι σε μια συγκεκριμένη θέση και η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι απλώς χλιαρή», σε μια μπανιέρα «μόνο μισογεμάτη», είπε ο Burrell. Επίσης, «βάζει τους υπηρέτες του να πιέζουν κάθε πρωί μια ίντσα οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσά του».

«Όπου κι αν πηγαίνει ο πρίγκιπας στον κόσμο, το κουτί πρωινού πηγαίνει μαζί του. Έχει έξι διαφορετικά είδη μελιού, μερικά ειδικά μούσλι, τα αποξηραμένα φρούτα του και οτιδήποτε είναι λίγο ιδιαίτερο, καθώς είναι λίγο ιδιότροπος». Υποτίθεται επίσης ότι επιμένει το τυρί και τα μπισκότα του να ζεσταίνονται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία στο τέλος των γευμάτων και βάζει το προσωπικό του να έχει κοντά του έναν δίσκο για ζέσταμα.

Μαζί με το κουτί του πρωινού του, στέλνει ένα φορτηγάκι με τα υπάρχοντά του στα εξοχικά των φίλων του πριν από την άφιξή του, για να ξεφορτώσει το «κρεβάτι, τα έπιπλα, ακόμη και τις φωτογραφίες του».

Αντιδράσεις με την παρουσίαση του Beckham για να προσκυνήσει την Ελισάβετ

Ο πρώην ποδοσφαιριστής βρέθηκε ανάμεσα σε άλλους εκατοντάδες χιλιάδες βρετανούς, που προσκύνησαν τη σωρό της στο Αββαείο του Westminster.

Την ίδια στιγμή όμως που οι κάτοικοι του Λονδίνου αλλά και οι τουρίστες, ξαγρύπνησαν περιμένοντας μέχρι και 12 ώρες μέχρι να έρθει η δική τους σειρά να μπουν στο ναό, εκείνος ξαφνικά βρέθηκε από τους πρώτους στην ουρά. Φυσικά υπήρξαν αρκετοί οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν, θεωρώντας πως δεν θα έπρεπε να έχει ξεχωριστή μεταχείριση από τους υπόλοιπους, ακόμη και αν είχε πολύ καλές σχέσεις με την Βασίλισσα αλλά και το ζεύγος Kate και William.