«Πάντα θα θυμάμαι την...» - "Ραγίζει" καρδιές το "αντίο" της Ζωζώς Σαπουτζάκη στην Μάρθα Καραγιάννη

Την αποχαιρέτησε με μια συγκινητική φωτογραφία

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή η Μάρθα Καραγιάννη το πρωί της Κυριακής 19/9, σκορπώντας παντού θλίψη και πένθος (δείτε εδώ πού και πότε θα γίνει η κηδεία της). Ανάμεσα σε εκείνους που την αποχαιρέτησαν δημόσια ήταν και η Ζωζώ Σαπουντζάκη, μέσα από μια κοινή τους φωτογραφία από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και συγκεκριμένα από τη ταινία του 1966 «ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ».

Το αντίο της Ζωζώς Σαπουτζάκη στην Μάρθα Καραγιάννη

«Η πρώτη μας ταινία… Η πρώτη μας φωτογραφία… Η πρώτη μας ματιά… Αντίο γλυκιά μου Μάρθα Καραγιάννη… Πάντα θα θυμάμαι την πρώτη μας γνωριμία που θα μείνει παντοτινή… Σ’ αγαπώ, καλό σου ταξίδι… Ζωζώ» έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής της η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Το αντίο της Ζωζώς Σαπουτζάκη στην Μάρθα Καραγιάννη

"Δεν ήθελε να βγαίνει έξω με καροτσάκι! Είχε..." - Η αποκάλυψη του Δημήτρη Σούρα για τις τελευταίες στιγμές της Καραγιάννη

Το πρωί της Δευτέρας 19/9 ο Δημήτρης Σούρας μίλησε στην εκπομπή Happy Day και περιέγραψε την τελευταία του επικοινωνία με την Μάρθα Καραγιάννη λίγο πριν πεθάνει.

«Ξύπνησα το πρωί της Κυριακής και μίλησα με την Ντόρα, με την οποία είναι σαν αδελφές. Ήταν ανήσυχη, λέγοντάς μου πως η Μάρθα δεν ήταν καλά. Τη ζήτησα να της μιλήσω στο τηλέφωνο και εκείνη την στιγμή είπα “κα”, σταμάτησε και ήταν η στιγμή που έφυγε.

Ήταν κάτι το οποίο δεν μπορώ να το φιλτράρω ακόμα. Παίρνω τη Ντόρα που ήταν δίπλα της στο τηλέφωνο και της ζητώ να καλέσει ασθενοφόρο, τα πάντα. Της έδωσα το νούμερο και σε τρία λεπτά με πήρε η Ντόρα ουρλιάζοντας λέγοντάς μου ότι η Μάρθα έφυγε. Ήταν κάτι το αναπάντεχο.

Η Μάρθα είχε υποστεί δύο εγχειρήσεις, είχε ταλαιπωρηθεί πολύ. Μετά από αυτές τις εγχειρήσεις είχε κλειστεί στο σπίτι γιατί είχε αποκτήσει κάποια κινητικά προβλήματα. Δεν ήθελε να βγαίνει έξω με καροτσάκι. Δεν το περίμενε κανείς μας», είπε χαρακτηριστικά Δημήτρης Σούρας.