Στο δικαστήριο ο Θέμης Αδαμαντίδης

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στο δικαστήριο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 19/9 ο γνωστός τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης προκειμένου να δικαστεί για μια παλαιά υπόθεση που είχε να κάνει με την σύλληψή του σε λέσχη κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ο ίδιος παρέστη με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί σε αυτή την υποθεση, κ. Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη στο Γ’ Αυτόφωρο της πρώην σχολής Ευελπίδων από νωρίς το πρωί.

Ωστόσο η υπόθεση δεν εκδικάστηκε, καθώς το δικαστήριο ανεβλήθη για τις 16 Δεκεμβρίου, ωστόσο πριν μερικές μέρες είχε βρεθεί ξανά στο αστυνομικό τμήμα.

Η ταραχώδης ζωή του

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση πριν καιρό πως η σύντροφος του Θέμη Αδαμαντίδη, Βαρβάρα Κίρκη, η οποία κατέθεσε μήνυση εναντίον του για ενδοοικογενειακή βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και απλή εξύβριση, καθώς όπως υποστηρίζει την χτύπησε αρκετά βαριά, και τότε ο τραγουδιστής οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να δώσει τις εξηγήσεις του.

Το δικαστήριο, στο οποίο θα τον εκπροσωπήσει ο Αλέξης Κούγιας, του έδωσε αναβολή για τις 14 Ιουλίου και τον άφησε ελεύθερο επιβάλλοντάς του τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει τη σύντροφό του ούτε στα 100 μέτρα έως ότου διεξαχθεί η δίκη.

Ο Θέμης Αδαμαντίδης γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη ζωή του, καθώς η φωνή του είναι μία από τις πιο γνήσιες και χαρακτηριστικές λαϊκές που έβγαλε ποτέ η χώρα. Συνεργάστηκε με πολλά και μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας της χώρας μας, ανάμεσά τους η Βίκυ Μοσχολιού, Γιώργο Ζαμπέτα, Σταμάτη Κόκοτα, Στράτο Διονυσίου.

Κομβικό σημείο της ζωής του ήταν η γνωριμία του με τον κορυφαίο και αείμνηστο Στέλιο Καζαντζίδη, ο οποίος συμπάθησε τον νεαρό τότε τραγουδιστή για την ειλικρίνεια και την ευθύτητά του. Η φιλία αυτή επισφραγίστηκε και με μία κουμπαριά, καθώς ο Καζατζίδης τον πάντρεψε!

Ωστόσο ο τζόγος και οι καταχρήσεις ήταν ένα κομμάτι μαύρο στην σελίδα της ζωής του, μιας και υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα πάθη του για το οποίο έχει μιλήσει με ευθύτητα και χωρίς περιστροφές. Χαρακτηριστικά κάποτε είχε αναφέρει πως «Ούτε υφυπουργός, ούτε δάσκαλος του Κατηχητικού είμαι, δεν κάνω κάποιο κακούργημα και δεν βλάπτω κανέναν», και είχε δίκιο, μιας και το μόνο που έβλαπτε ήταν εκείνον και την τσέπη του.