Μάρθα Καραγιάννη: "Αντίο γοργόνα μας" - Το συγκινητικό αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ

Ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ηθοποιού στον ελληνικό κινηματογράφο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μάρθα Καραγιάννη:

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την απώλεια της Μάρθας Καραγιάννη, η οποία έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών το πρωί της Κυριακής 18/9. Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε στο σπίτι της, έχοντας κοντά της αγαπημένα της πρόσωπα (δείτε εδώ πού και πότε θα γίνει η κηδεία της).

Προκειμένου να την αποχαιρετήσει η Φίνος Φιλμ δημιούργησε για εκείνη ένα βίντεο - αφιέρωμα με τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές της ηθοποιού.

Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για την Μάρθα Καραγιάννη

«Η Μάρθα. Το κορίτσι μας. Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, 16 ετών, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Η Άγνωστος» (1956) δίπλα στη μεγάλη Κυβέλη.

Έμεινε πλάι στον Φίνο για δεκαέξι ακόμα χρόνια και γύρισε μαζί του 19 ταινίες, σημαδεύοντας με την αφοπλιστική της παρουσία τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Έβαλε ρυθμό και σκέρτσο στην κωμωδία, εκτίναξε την λάμψη των μιούζικαλ και επιβεβαιώθηκε υποκριτικά μέσα από δύσκολους δραματικούς ρόλους.

Ήταν δραστήρια, δυναμική και καπάτσα, γυρίζοντας την πλάτη στο σταριλίκι και τις επιφανειακές σχέσεις. Αυθεντική, πληθωρική και ασύλληπτα γοητευτική, κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της. Μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά αυτή ήταν η Μάρθα.

Μια γυναίκα-σταθμός για εμάς και για τόσους άλλους. Αντίο γοργόνα μας..», γράφει η ανάρτηση.

«Η δικιά μας Φωφώ από το Κωνσταντίνου και Ελένης» - Βαρύ πένθος στο twitter με το θάνατο της Καραγιάννη

Από την ώρα που ανακοινώθηκε ο θάνατο της, πολλά διάσημα ονόματα έσπευσαν να στείλουν τα συλλυπητήρια τους, αλλά και να της πουν δημόσια "αντίο". Ανάμεσα τους και ο πρώην σύζυγός της.

Και στο twitter οι αναρτήσεις που έχουν γίνει είναι πολύ συγκινητικές με τον κόσμο να την αποχαιρετά με τα καλύτερα λόγια αφού πρόκειται για μια σπουδαία ηθοποιός με τεράστια καριέρα στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο.