Στον γιατρό η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - Βρίσκεται στον 4ο μήνα και φοβάται μήπως...

Τι συμβαίνει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στον γιατρό η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - Βρίσκεται στον 4ο μήνα και φοβάται μήπως...

Η εγκυμοσύνη της πάει πολύ! Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου από τότε που αποκάλυψε επιτέλους πως είναι έγκυος δεν έχει σταματήσει να μοιράζεται πράγματα από την καθημερινότητά της με τους διαδικτυακούς της φίλους (δείτε εδώ τι γυμναστική κάνει αυτή την περίοδο).

Η Κωνσταντίνα είναι μια πολύ ενεργή χρήστης του instagram γι' αυτό και πριν από λίγες ώρες δημοσιοποίησε πως μετέβη στον γιατρό της και πιο συγκεκριμένα στον οδοντίατρό της γιατί φοβάται τώρα που βρίσκεται στον 4ο μήνα μην πάθει ουλίτιδα κύησης, κάτι που σίγουρα αφορά τις μανούλες της παρέας μας.

Η ουλίτιδα κύησης είναι μια φλεγμονή των ούλων, που προσβάλλει τις μέλλουσες μαμάδες και αυτό γιατί το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αδύναμο να αντιμετωπίσει τα βακτήρια που βρίσκονται στην οδοντική πλάκα.

Δύο ακόμη λόγοι που ευθύνονται για την ουλίτιδα κύησης, είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν την τάση να τρώνε περισσότερα γλυκά, να μην τηρούν τα ωράρια των γευμάτων, άρα και των βουρτσισμάτων.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί μια έγκυος να κάνει για να προστατεύσει τα δόντια και τα ούλα της εκτός από τον καθαρισμό. Καλό καθημερινό πλύσιμο των δοντιών, υγιεινή διατροφή, γαργάρες και πλύσεις με αλατόνερο.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου λοιπόν προληπτικά δημοσίευσε ένα story στο οποίο φαίνεται να είναι ξαπλωμένη και να απολαμβάνει την διαδικασία.

Την ξέρατε εσείς την ουλίτιδα κύησης;

«Διαβάζω πάρα πολλά για την εγκυμοσύνη μου» - Η εξομολόγηση της Κωνσταντίνας

«Αισθάνομαι μοναδικά, είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Τις πρώτες στιγμές δεν το πιστεύεις. Το θέλαμε το μωρό, απλά τον τελευταίο χρόνο δουλεύαμε και οι δύο πάρα πολύ. Ήρθε τη σωστή στιγμή.

Διαβάζουμε πάρα πολλά για την εγκυμοσύνη μου που αυτό μου δείχνει ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται, χαίρομαι γι’ αυτό. Το μέλημά μας είναι να είναι γερό το μωράκι. Δεν είναι ότι δεν ήθελα να το πω στον κόσμο, απλώς ήθελα να έχω ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες».