Βασίλης Δημάκης: Ποιος είναι ο κατάδικος του Κορυδαλλού που αρραβωνιάστηκε με την κόρη της Σοφίας Βόσσου

Με βαρύ ιστορικό που έχει απασχολήσει τα μέσα και τις αρχές

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σαν βόμβα έσκασε στην ελληνική showbiz η είδηση ότι η κόρη της Σοφίας Βόσσου, Ερασμία Μάνου, παντρεύτηκε με τον Βασίλη Δημάκη, τον γνωστό και με το προσωνύμιο «ο ληστής με το καλάσνικοφ», ο οποίος εκτίει ακόμα ποινή στη φυλακή. Με αφορμή αυτό το συμβάν σας παρουσιάζουμε λίγα λόγια για το ιστορικό του άντρα που έχει απασχολήσει πολύ στο παρελθόν και τις αρχές αλλά και τα μέσα.

Στο άκουσμα της είδησης έγινε γνωστό ότι ο ίδιος και η Ερασμία γνωρίστηκαν μέσω social media, την περίοδο που εκείνος είχε βάλει ως αίτημα το δικαίωμα στην άδεια, ώστε να μπορεί να σπουδάζει παράλληλα με τη φυλακή. Οι δυο τους συνέχισαν να μιλάνε και να έχουν και δια ζώσης επικοινωνία στα επισκεπτήρια στη φυλακή.

Αυτός είναι ο Βασίλης Δημάκη που παντρεύτηκε την Μάνου

Ο Βασίλης Δημάκης έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Το 2016 αποφάσισε να πάρει το απολυτήριο λυκείου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών και αποφοίτησε με 19,9 ως αριστούχος. Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Γεννημένος το 1978, ο Βασίλης Δημάκης άρχισε από πολύ νωρίς να έχει προβλήματα με την Αστυνομία αφού το 1998, σε ηλικία μόλις 20 ετών είχε φυλακιστεί για ένα έγκλημα τιμής που είχε κάνει με την αδερφή του.

Αργότερα, καταδικάστηκε σε 44χρόνια φυλάκισης για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία και αφού πέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ξεκίνησε απεργία πείνας προκειμένου να του γίνει χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών με βραχιολάκι. Η απεργία πείνας του Βασίλη Δημάκη διήρκησε 31 μέρες ώσπου τελικά το αίτημά του έγινε δεκτό από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις 17.3.22 ο Βασίλης Δημάκης δεν παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο παραβιάζοντας την εκπαιδευτική του άδεια ενώ λίγο μετά το βραχιολάκι του σταμάτησε να δίνει σήμα στις Αρχές. Τελικά εντοπίστηκε μερικές ημέρες αργότερα σε διαμέρισμα στον Πειραιά έπειτα από έρευνα που έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στις φυλακές, έχει ζητήσει να του παρέχονται μουσικά όργανα κάτι που έχει γίνει αποδεκτό ενώ την περασμένη εβδομάδα έκανε αίτηση να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η τελετή του αρραβώνα με την Ερασμία Μάνου όπως και έγινε.

Η αντίδραση του Ανδρέα Μικρούτσικου όταν έμαθε για το γάμο

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ο Ανδρέας Μικρούτσικος μετά την είδηση ότι η κόρη της Σοφίας Βόσσου, Ερασμία Μάνου παντρεύτηκε με τον φυλακισμένο Βασίλη Δημάκη.. Ο παρουσιαστής δήλωσε άγνοια για τη γνωριμία τους αλλά και την απόφαση να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας με την ίδια να κάνει στη συνέχεια τηλεφωνική παρέμβαση για να εξηγηθεί.

Είπε λοιπόν στην «Super Kατερίνα»:

«Όχι μόνο δεν γνώριζα αλλά έμεινα άναυδος. Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο έχω παρακολουθήσει όλη του την πορεία και ξέρω ότι η Ερασμία είχε γράψει ένα κείμενο για αυτόν. Δεν γνωρίζονταν από πριν. Αν θες τη γνώμη μου, μου κάνει εντύπωση με ποια έννοια; Βεβαίως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αλλά μετά από πολλές επαφές», είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Δεν ήμουν προετοιμασμένος, σας λέω πώς το έχω στο μυαλό μου. Ανεξάρτητα από τη μάχιμη πορεία του και ξαφνικά άκουσαν για τον αρραβώνα και… εντάξει, σε αυτή τη ζωή τα έχω δει όλα».

Λίγη ώρα μετά η Ερασμία Μάνου, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. «Ζητώ συγγνώμη στον Ανδρέα που δεν τον κάλεσα στον αρραβώνα μου, υπόσχομαι να τον έχω κουμπάρο στο γάμο μου. Να πως δυο0 πραγματάκια… Δεν είναι λίγος ο καιρός που γνωρίζομαι με τον Βασίλη. Εκτός φυλακής έχουμε βρεθεί πολλαπλές φορές και βεβαίως στα επισκεπτήρια εδώ και πολλούς μήνες. Στο σύνολο επικοινωνούμε εδώ και δυο χρόνια. Η μητέρα μου ήθελε να γνωρίσει αυτόν τον άνθρωπο».